Haber Detayı
12 Mayıs 2017 - Cuma 11:36 Bu haber 4571 kez okundu
 
Konya’da 4 Fuarın Birden Açılışı Yapıldı
13. Konya Kent Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarı ile Gayrimenkul, İnşaat, Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev fuarları Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 63 şehirden belediye yöneticileri ve iş adamlarının katılımı ile açıldı.
Ekonomi Haberi
Konya’da 4 Fuarın Birden Açılışı Yapıldı

        13. Konya Kent Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarı ile Konya Gayrimenkul Fuarı, Konya İnşaat Fuarı, Konya Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı KTO Tüyap Uluslararası Fuar Merkezi’nde açıldı. Açılışta konuşan Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, dünyanın yaşanılabilir şehirleri sıralamasında hızla yükselen Konya’da böylesine önemli bir şehircilik fuarının düzenlenmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesinin ve merkez ilçe belediyelerinin şehircilik anlamında hazırladıkları projelerle Konya’ya sağladıkları önemli katkılar nedeniyle teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya ekonominin lokomotifi olan Konya Ticaret Odası ile Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya’da faaliyet gösteren bütün kurum ve kuruluş yöneticilerine teşekkür ederek konuşmasına başladı.

FUARLAR ŞEHRE KATKI SAĞLIYOR

        KTO’nun hayata geçirdiği Anadolu’daki en büyük fuar alanının gün geçtikçe büyüyerek Konya’ya çok önemli katkılarda bulunduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Fuarlar döneminde Konya’da otellerde ve sosyal mekanlarda adeta adım atacak yer kalmıyor. Fuarlarda karşılıklı bilgi paylaşımı, alışveriş ve ortaklıklara imza atılıyor. Gayrimenkul fuarı ilk kez düzenleniyor. Konya Müteahhitler Birliği’ne teşekkür ediyoruz. 2004 yılında Konya konut stoku yaklaşık 300 bindi. Şu anda 500 bine yaklaştı. Hem konut stoku yenileniyor, hem de yeni konutlarla Konya’mız daha yaşanabilir hale geliyor. İnşaat Fuarının 14’üncüsü, Dekorasyon Fuarının 7’ncisi düzenleniyor. Konya Kent Fuarı, belediye yatırımlarının değerlendirildiği ve karşılıklı istifadeye sunulduğu bir fuar. Fuarları sürekli hale getirmek ve her yıl daha da güçlendirmek gerekiyor” dedi. Başkan Akyürek, fuarlara 63 ilden katılımın olduğunu belirterek, hayırlı olmasını diledi. Konya Valisi Yakup Canbolat da, “Konya’nın belediyecilik hizmetleri ve kentleşme açısından ulaştığı nokta herkes tarafından takdir edilmektedir. Bugün için Konya altyapısıyla, sosyal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla, planlı şehirleşmesiyle bir marka şehir haline gelmiştir. Birbirini tamamlayan gayrimenkul, inşaat, kent, mobilya, dekorasyon ve ideal ev fuarının Konya’da gerçekleştiriliyor olmasını çok anlamlı ve önemli buluyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Müteahhitler Birliği Başkanı Şaban Topal, 27 büyükşehir, 36 il ve birçok ilçe belediye yöneticileri ile Türkiye’deki farklı üniversitelerden akademisyenler ve iş adamları açılışını yaptıkları fuarların stantlarını gezerek bilgi aldılar. Fuarlar, 11-12-13 Mayıs tarihlerinde 10.00-19.00, 14 Mayıs Pazar günü ise 10.00-18.00 saatlerinde gezilebilecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya’da, 4, Fuarın, Birden, Açılışı, Yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı