Haber Detayı
21 Ağustos 2015 - Cuma 12:26 Bu haber 5345 kez okundu
 
Konya Genelinde patlayıcı madde satışı yasaklandı!
Konya Valiliği, havai fişek gibi patlayıcı maddelerin bazı yerlerde atılmasını ve 18 yaşından küçüklere satılmasını yasakladı.
Güncel Haberi
Konya Genelinde patlayıcı madde satışı yasaklandı!

Konya Valiliği'nin internet sitesinden, havai fişek ile oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerinin satışını yasakladığını duyurduğu.
        Vali Muammer Erol'un imzasıyla yayımlanan karara göre, havai fişek gibi patlayıcı maddelerin bilinçsiz kullanımdan kaynaklanan yaralanmaların önüne geçilmesi için ve huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla kararın alındığı ve Konya genelinde uygulanacağı bildirildi.
        Kararda, 'Havai fişek olarak bilinen şenlik ve işaret fişeklerinin meskun yerlerde, havaalanı civarı ile uçuş paterni bölgesinde kullanılmasının ve 18 yaşından küçüklere satılmasının, oyun ve eğlence aracı olarak patlayıcı maddelerin ise 12 yaşından küçüklere satışının ve 12 yaşından küçüklerin kullanılmasının ayrıca bakkal, market, pastane, kırtasiye, oyuncakçı gibi işyerlerinde oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerinin satışının yapılması Valiliğimizin 10.08.2015 tarih ve 199 sayılı kararı ile yasaklanmıştır' ifadelerin yer aldı.
       Karara rağmen patlayıcı madde satışı yapan işyerlerine de cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Konya, Valiliği, havai, fişek, patlayıcı, maddelerin, bazı, yerlerde, atılmasını
Yorumlar
Haber Yazılımı