Haber Detayı
30 Aralık 2014 - Salı 19:58 Bu haber 3837 kez okundu
 
Madde bağımlılığı sorunu ele alındı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde toplanan Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu’nda madde bağımlılığı sorunu ele alındı.
Yaşam Haberi
Madde bağımlılığı sorunu ele alındı

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında İlçe Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 5395 sayılı çocuk koruma kanununa göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin izlenmesi ve koordinasyonların etkin çalışabilmesi amacıyla oluşturulan “Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu” bir araya geldi.
        Toplantıda, bir önceki alt kurul toplantısında alınan kararlar değerlendirilip bu konuda neler yapıldığı, nelerin yapılabileceği üzerinde istişarede bulunuldu.
        Toplantıda, milli eğitim, emniyet, jandarma ve ilçe sağlık müdürlüğünden görevlendirilen 1 personele ilave olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile lüzumu halinde ilçe müftülüğünden de bir görevliden oluşan bir komisyon oluşturulmasına karar verildi. Bu komisyonun suça karışmış, bağımlı, parçalanmış aile çocukları ile öksüz ve yetim kalmış suç işlemeye meyilli çocuklarla görüşmelerde neler yapılması gerektiği konusunda çalışmalar yapılması, suçun önlenmesi ve destekleyici tedbirlerin alınması konularında değerlendirmelerde bulunuldu.
         Toplantıya, Garnizon ve Beyşehir İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurt, İlçe Baro Başkanı Avukat Tamer Yıldız, İlçe Emniyet Müdür Vekili Sefa Mercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Durmuş Ali Turgut,  SYDV Müdürü İbrahim Metin, Ram Müdürü, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü ve konusunda uzman emniyet, jandarma ve sağlık personeli katıldı. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, ilçesinde, toplanan, Çocuk, Koruma, Koordinasyon, Kurulu’n
Yorumlar
Haber Yazılımı