Haber Detayı
06 Haziran 2018 - Çarşamba 11:14 Bu haber 8333 kez okundu
 
Mecliste Beyşehir'in İmarı Konuşuldu
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Beyşehir Belediyesi olarak şehrimizi daha yaşanabilir bir hale getirmek için çaba gösteriyoruz” dedi.
Ekonomi Haberi
Mecliste Beyşehir'in İmarı Konuşuldu

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısında konuşan Belediye Başkanı Özaltun, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından bir süredir yürütülen 1/1000 ölçekli revizyon imar planı çalışmalarına değindi.

         Beyşehir ilçe merkezinde gerçekleştirilen çalışmaların ardından Hacıarmağan ve daha küçük mahalleler dışında imar sorunu yaşanan bir mahalle kalmadığını vurgulayan Özaltun, “Yaptığımız toplantılarda da imara yönelik herhangi bir eleştirilerin sözkonusu olmadığını gördük. Dolayısıyla, vatandaşlarımıza belli yerler olmak şartıyla ruhsat verme işlemleri devam ediyor. Amacımız, şehrimizi daha yaşanır bir hale getirmek. Yatırımcılarımızın önünü kesmemek ve özellikle yolların, caddelerin genişletilmesine engel teşkil etmiyorsa  arkadaşlarımız gerekli çapları veriyor. Bu noktada hem inşaat sektörü, hem de diğer üreten insanlarımıza yardımcı olmak konusunda İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz, meclis üyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli başkanları bu konuda bizlere gerekli destekleri veriyorlar” dedi.

         Özaltun, konuşmasında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hal İçi’ndeki mevcut Pazar yeri alanına inşa edilmesi planlanan kapalı Pazar yeri ve katlı otopark projesine de değindi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın son Beyşehir ziyaretinde de yaptığı konuşmada konuyu gündeme getirdiğini hatırlatan Özaltun, “Bu önemli projede artık son aşamaya gelindi. Proje hazır, artık arsanın Büyükşehir Belediyemize devrinin yapılmasını istiyorlar. Bunun için meclis kararı almamız gerekiyor. Tabi bu konu, meclis plan ve bütçe komisyonuna havale edilecek bir husus olduğu için komisyonun onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Mecliste, Beyşehir'in, İmarı, Konuşuldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı