Haber Detayı
13 Nisan 2017 - Perşembe 10:26 Bu haber 4893 kez okundu
 
Milletvekili Babaoğlu Referandum Sürecini Değerlendirdi
BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında son viraja gelindiğini belirterek, Konya’yı yaklaşık bir aydır karış karış gezdiklerini, bu süreçte ulaşabildikleri herkese ulaşmaya ve anayasa değişiklik paketini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
Siyaset Haberi
Milletvekili Babaoğlu Referandum Sürecini Değerlendirdi

BEYŞEHİR - Babaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada,  AK Parti ailesi olarak bu yolculuğa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile birlikte çıktıklarına vurgu yaparak, Meclis’te anayasa değişikliği ile ilgili görüşmeleri yaparken milletin temsilcileri olarak her oylamada büyük bir gurur yaşadıklarına dikkat çekti, “Çünkü darbecilerin 82 anayasasındaki en köklü değişikliği yapmak bizlere nasip oluyordu. Son oylamada AK Parti ailesi olarak birbirimize sarılıp ‘vira bismillah’ diyerek çıktık yola” dedi.

        Sahaya indiklerinde, vatandaşlarla buluşmaya başladıklarında ne kadar önemli bir iş yaptıklarını daha iyi gördüklerini vurgulayan Babaoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir aydır Konya’nın dört bir yanında sizlerle birlikteyiz. Hikayelerinizin içine girip anayasa değişikliğini konuşuyoruz. Ve, sizlerin söylediği her bir cümleyle daha çok gururlanıyoruz. 

        Siyasete girdiğim günden itibaren memleketim olan Beyşehir’e hep ayrı bir sevdam oldu. Beyşehir’i ve etrafındaki Hüyük, Derebucak, Doğanhisar, Derbent ve Seydişehir’i odağına alan bir anlayışla hareket ettim. Çünkü buralar bizim ait olduğumuz coğrafyalar. Önceliğimiz doğduğumuz yerler olmalı dedik, Konya için ülke için elbet çalıştık ama memleketi için öncelikli hizmet etmenin doğru yolda gitmek olduğuna hep inandık.

        Belki yaşanan süreçten dolayı sizlere çok uzun gelebilir ama siyasette daha 1.5 yılımızı ancak doldurabildik. Bu süreçte Konya Beyşehir yol yapım çalışmalarını hızlandırdık. 85 kilometrelik yolun 65 kilometresi tamamlandı. Geriye kaldı 20 kilometre. İnşallah bu yıl içinde onu da tamamlayarak son dönemde dizilere de konu olan bu aşkı bitireceğiz.

        Doğalgaz getirme çalışmalarını gündemimize almıştık. Konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile defalarca istişare ettikten sonra geçtiğimiz günlerde Konyamıza gelen Bakanımız müjdeyi verdi. İnşallah bu yıl bir mahallemize doğalgazı verecek Bakanlığımız, daha sonra Argıthanı üzerinden çekilmesi planlanan hat ile 2 yıl içerisinde doğalgazı yaygınlaştıracağız.

          Beyşehir Adliyesinin ihalesi yapıldı. Yeni bir bina yapılacak.

         Beyşehir’e yıkılan cezaevinden daha büyük kompleks bir cezaevini kazandırabilmek için de çalışmalara başladık.Beyşehir merkeze yakın bir yerleşim merkezinde 117 bin metrekarelik hazineye ait bir alanda kadın, çocuk ve büyük erkeklerin de kalabileceği bir kompleks cezaevi yapılabilecek alanda inşallah yıkılan cezaevinin on katı büyüklüğünde bir cezaevini ilçemize kazandırmak istiyoruz.

         Beyşehir Tapu ve Kadastro Müdürlüğü binasının yapımı yatırım programına girdi. Emniyet Müdürlüğü için bina yapımına yönelik çalışmalar devam ediyor.

         Beyşehir Devlet Hastanesi ülkemizin en büyük ilçe devlet hastanelerinden biri olarak hizmete açılmak için artık gün sayıyor. 

        Beyşehir sınav merkezi oldu. ÖSYM ve Açıköğretim sınavları artık Beyşehir'de yapılıyor ve çocuklarımız Konya'ya gitmek zorunda kalmıyorlar. 

         Beyşehirimizin gelişiminin önündeki en önemli engellerden biri olan Uzun Devreli Gelişme Planını, Kıyı Kenar Çizgisi ve Sit alanı sorununu gündemimize aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çalışmalarını tamamlamak üzere. İnşallah bu konuda yaşanan tıkanmışlıkları ortadan kaldıracağız.

         Üzümlü ve Huğlu mahallelerimizdeki av tüfeği üreticilerimizle ayrı bir bağımız oluştu. Onların kendi hallerinde bugünlere gelen hikayesinin bir parçası olduk. Ve bu hikaye büyümeli, daha çok istihdam oluşturmalı ve ülke ekonomisine, kalkınmasına, üretimine daha çok katkı sunmalı dedik. Arkadaşlarımızla birlikte epeyce mesafe kat ettik.

        Beyşehir’de katma değeri yüksek ürünlerin üretimini sağlamak ve mahallelerimizin su ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak için her köye bir gölet projesini etkin bir şekilde uyguladık. Gerek KOP İdaresi gerekse de DSİ aracılığıyla gelen hiçbir talebi geri çevirmedik.

        1.5 yıla çok şey sığdırdık. Ve, bunları biz birlikte başardık. Beyşehir’imizin en büyük eksikliği birlikte çalışma kültürünün yetersizliğiydi. Biz, ‘Beyşehir olarak birlikte çalışırsak başaramayacağımız iş yok’ dedik. Bizimle çalışmak isteyen herkesle işbirliği yaptık, Beyşehir için önemli gördüğümüz kişilerin kapısını gidip çalarak ‘Beyşehir hepimizin ve birlikte çalışmalıyız’ diyerek gücümüzü arttırdık. Beyşehir'de Belediye Başkanımız Murat Özaltun, İlçe Başkanımız Mustafa Şenol ve teşkilat mensuplarımızla birlikte iyi bir sinerji yakaladık. Birlikte Beyşehir için çalışıyoruz ve calışmaya devam edeceğiz. 

       Bunları ifade etmemin nedeni; 16 Nisan halk oylamasında Beyşehir olarak hangi düşüncede olursak olalım vatanını, milletini, memleketini seven insanlar olarak bizler birlikte hareket edebilir ve Türkiye rekoru kıran bir Beyşehir olabiliriz.

        Beyşehir bugüne kadar imkansız görünen bir çok şey başardı. Son 3 güne girdik artık. Cuma günü Konyamızda davamızın kurucu lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı misafir edeceğiz. İnşallah Konya olarak tek yürek 31 ilçemizden, mahallelerimizden, sokaklardan kardeşlerimizin yola çıkıp buluşmasıyla evet’in birlikteliğini ortaya koyacağız.

         16 Nisan sabahına kadar hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Ulaşamadığımız kardeşlerimiz var. Anlatsak anayasa değişikliğimizi belki evet diyecekler ama kimse anlatmadığı için kararsızlar. Ben, ulaşamadığımız kardeşlerimizden özür diliyorum. Ama ulaştığımız Beyşehirli Kardeşlerimizden bir ricamız var. Bir tek kendimizin evet  demesinden ziyade yıllar sonra dönüp arkamıza baktığımız ‘Ben, evet verdim’ diyerek gurur yaşarken aynı zamanda ‘ben, evet için bir kardeşimizi de ikna ettim’ diyerek gurur yaşayalım.

         Bu gurur hepimizin ortak gururu olacak. Ben, bu gurur yolunda emek veren tüm AK Partili teşkilat mensuplarımıza, dava arkadaşlarımıza, gönül vermiş kardeşlerimize ve bu gururun yaşanması için bizimle birlikte hareket eden MHP’li kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Milletvekili, Babaoğlu, Referandum, Sürecini, Değerlendirdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı