Haber Detayı
26 Aralık 2017 - Salı 11:22 Bu haber 8363 kez okundu
 
Özaltun; Beyşehir'de İlk Doğalgaz Vanasını Açtı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, kullanım için abonelik başvurusunda bulunan evler tesisat ve kombi bağlanarak doğalgazla ısınmaya başladı.
Güncel Haberi
Özaltun; Beyşehir'de İlk Doğalgaz Vanasını Açtı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, bireysel abonelik başvurusunun ardından Yeni Mahalle, 41354 Sokak’ta bulunan apartmandaki ikamet adresine bağlanan doğalgazı hem ısınmada, hem de mutfağında kullanmaya başlayacak olan aileyi ziyaret etti.

     ENERYA yetkilileri ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol’la birlikte ziyareti gerçekleştiren Başkan Özaltun, evsahibi Rüştü Altay’a “hayırlı olsun” temennisinde bulunduktan sonra tesisatın vanasını açarak ailenin doğalgaz kullanımına startı verdi.

        Altay ve ailesinin Beyşehir’de doğalgazı kullanan ilk hane mensupları olduğunu vurgulayan Özaltun, burada yaptığı konuşmada, “Evsahibimizle birlikteyiz şu anda ve doğalgaz dönüş işini gerçekleştirdik. Kombimiz takıldı, mutfamızda ocağımız yanıyor, kalorifer tesisatımız da dönen sıcak su kombi kanalıyla evde ikamet eden hemşehrilerimizi ısıtmaya başladı” dedi.

       Beyşehir’de yine ilklerden birinin yaşandığını ve Beyşehir’in Türkiye genelinde sıvılaştırılmış doğalgazı ilk kullanmaya başlayan ilçe olduğunu vurgulayan Özaltun, “Rüştü Bey ve ailesi de Türkiye genelinde sıvılaştırılmış doğalgazı kullanan ilk aile oldu. Bu anlamda, bu süreçte bu projeye destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a çok teşekkür ediyorum. Hem cumhurbaşkanımız, hem de enerji ve tabii kaynaklar bakanımız 2017 yılı sonuna kalmadan Beyşehir’de doğalgaz kullanımının gerçekleşeceğine dair söz vermişlerdi ve bugün bu ilki birlikte yaşıyoruz. Ayrıca, bu projenin ilçemizde kısa süre içerisinde hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Enerji Grup Başkanı ve Enerya Genel Müdürümüz Aslan Uzun ve ekip çalışanlarına da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

        Özaltun, 4 yıl öncesinde çok zor gibi görünen, hatta “mümkün değil” denilen doğalgaza Beyşehir’in 2017 yılı sonunda kavuştuğunu vurgulayarak, “Gerek Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu, gerekse İlçe Başkanımız Mustafa Şenol Bey’le doğalgaz konusunda Ankara’ya  ilgili bakanlıklar ve kurumlar nezdinde çok sayıda ziyaretlerde bulunmuş, bu konudaki  ilçemiz kamuoyundan gelen yoğun taleplere dikkat çekmiştik. Bunun  girişimlerimizin sonucunda bu projenin ilçemizde hayata geçirilmesine karar verildi. Bugün de ziyaret ettiğimiz ailemiz, evinde doğalgazı kullanmaya başladı. Ev sahibimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Beyşehir’de çok soğuk bir kış gününde ziyaret ettiğimiz bu hanemizde şu anda sıcak bir doğalgaz ortamı yaşıyoruz. İnşallah bu sıcaklığı yaşayanların sayısı ilçemizde zamanla daha da artar” diye konuştu.

       Özaltun, daha sonra sıvılaştırılmış doğalgazı kullanan ilk isim olan Rüştü Altay’a Beyşehir manzaralı bir duvar saati hediye etti.

       Evine bireysel abonelikle doğalgaz bağlatan ve kullanmaya başlayan Rüştü Altay ise aile olarak yaşadıkları sevinci dile getirirken, doğalgazın ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti; “Allah razı olsun. Denilen günden daha da erken geldiği için herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

        Beyşehir’de önümüzdeki günlerde de merkezi sistemle kullanmak üzere abonelik başvurusunda bulunan hanelere doğalgaz verilmeye başlanacağı kaydedildi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Özaltun;, Beyşehir'de, İlk, Doğalgaz, Vanasını, Açtı,
Yorumlar
Haber Yazılımı