Haber Detayı
11 Ağustos 2018 - Cumartesi 16:39 Bu haber 8347 kez okundu
 
Sanatçıların Köyündeki Festival 23-26 Ağustos’ta Yapılacak
HÜYÜK - Hüyük'e bağlı Çavuş Mahallesi’nde Yönetmen Mehmet Taşdiken öncülüğünde kurulan ve bir grup sanatçı tarafından “gönüllülük projesi” olarak başlatılan Sonsuz Şükran Köyü Festivali’nin bu yıl gerçekleştirileceği tarih aralığı belli oldu.
Eğitim-Kültür Haberi
Sanatçıların Köyündeki Festival 23-26 Ağustos’ta Yapılacak

HÜYÜK - Sonsuz Şükran Köyü’nün Kurucusu olan Dernek Başkanı Mehmet Taşdiken, yaptığı açıklamada, bu yıl  9’uncusunu düzenleyecekleri Anadolu’ya Şükran Buluşmaları etkinliği kapsamında yine yerleşim merkezinde birçok ünlü ve değerli sanatçının biraraya geleceğini söyledi.

23-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğe herkesi davet eden Taşdiken, 4 gün süreli sanatçı buluşmasında her yıl olduğu gibi yine vizyona girmiş değerli sanat filmlerinin gösterimini yapacaklarını belirterek, “Gündüz saatlerinde çeşitli konularda gerçekleştirilecek çardak altı sohbetlerimizin yanısıra köylülerimizle köy odalarımızdaki sohbet programlarında biraraya geleceğiz.

         Festivalimiz ayrıca Sonsuz Şükran Köyü Rahvan Atlar Yarışması’na da evsahipliği yapacak. Seyahat ve hat edebiyat atölyesinin de kurulacağı etkinliklerimizin akşamki bölümlerinde ise film gösterileri yer alacak. Ardından filmleri gösterilen yönetmenlerimizin festivale katılan vatandaşlarımızla buluştuğu söyleşi bölümü olacak. Festivalimizin konser programlarında ise Ayna Grubu’nun Solisti Erhan Güleryüz’ün de aralarında olduğu birçok tanınmış ve ünlü isim sahne alacak. Kına gecesi geleneğinin de yaşatılacağı etkinlikte, yerel sanatçılarımızın da konser programları olacak. Besteci Naci  Eray’yla birlikte konser verecek Bayhan ise davul zurna eşliğinde seslendireceği şarkılarıyla festivale ayrı bir renk katacak” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Sanatçıların, Köyündeki, Festival, 23-26, Ağustos’ta, Yapılacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı