Haber Detayı
10 Eylül 2017 - Pazar 16:13 Bu haber 5501 kez okundu
 
Toprağın En Büyük Düşmanı, Anız Yakmak
BEYŞEHİR - Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı "Anız yakarken topraktaki organik maddeler yok oluyor ve uzun vadede verim düşüyor." dedi.
Ekonomi Haberi
Toprağın En Büyük Düşmanı, Anız Yakmak

BEYŞEHİR - Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı gazetecilere yaptığı açıklamada; daha önceki yıllarda da anız yangınları ile ilgili çiftçilerimizi sıkça uyardık. Bunun bir katliam olduğunu, hem toprağa, hem doğaya. Topraktaki organik maddelerin yok olduğunu, anız yakıldığı an toprağın 2-3 cm deki organik besin elementlerinin yok olduğunu söyledik. Yine çiftçilerimiz bu nu ısrarla devam ettiriyorlar. Yine çiftçilerimizden büyük bir iştiramım olacak; kesinlikle anız yakmayı bırakalım.

       Biz ne yapıyoruz, bir taraftan gübre veriyoruz, bir taraftan yağmur bekliyoruz, bir taraftan da öldürüyoruz. Mümkün mertebe yakmasınlar, çiftçi tarlanın işlemesinde, hasatta zorluklar oluyor, verim kaybımız oluyor.  Aksine bunun bir yıl sonra ne kadar değerli olduğunu, organik maddenin en büyük faydasını görecekler. Bu nedenle kesinlikle anızları yakmamalarını önemle rica ediyorum.

      Ağralı; anız yangınlarının bazen kontrolden çıkarak enerji, iletişim ve haberleşme hatlarına zarar verdiğine dikkati çekerken, can ve mal kayıplarına neden olabildiğini kaydetti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Toprağın, En, Büyük, Düşmanı,, Anız, Yakmak,
Yorumlar
Haber Yazılımı