Haber Detayı
18 Eylül 2019 - Çarşamba 16:15 Bu haber 3327 kez okundu
 
Ahilik Haftası’nda Esnafların Sorunları Masaya Yatırıldı
Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen toplantıda esnafların sorunları ve çözüm yolları ele alındı.
Güncel Haberi
Ahilik Haftası’nda Esnafların Sorunları Masaya Yatırıldı

Ahilik Haftası kapsamında Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (KONESOB) bağlı merkezdeki ve ilçelerdeki oda başkanları ile istişare toplantısı düzenlendi. Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda esnafların sorunlarını dinleyen Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, ahilik kültürünün yaşatılmasının çok önemli olduğunu belirerek, bütün esnafların Ahilik Haftasını tebrik etti.

SORUNLARIN BİRİNCİ ELDEN TAKİBİ ÇOK ÖNEMLİ

Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, şehri yönetenlerle şehirde yaşayanların birebir sorunlarının aynı masa etrafında konuşularak birinci elden çözülmesinin önemli olduğunu söyleyerek, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Şahin, “Her şeyi denetleyen, yasaklayan bir devlet olmak değil, kendi kendimizi düzenli tutan, vicdanıyla, ahlakıyla, edebiyle işini yapan, ahilik müessesine tam anlamıyla sarılmış insanlar olarak özellikle oda başkanlarımızın bu kural ve prensipler çerçevesinde tüm üyelerini motive etmesi lazım. İşte o zaman sorunları çözeriz” ifadelerini kullandı.

"GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, esnaf odalarıyla düzenli olarak bir araya gelerek istişare etmeye büyük önem verdiklerini belirterek, Konya’nın her alanda gösterdiği başarının sırrının birlik ve beraberlikten geçtiğini söyledi. Toplantıya ilçelerden katılan esnaf odaları başkanları için ilçelere yapılan çalışmalardan örnekler veren Başkan Altay, “Yeni Büyükşehir Yasası ile kırsalda yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal tesisler oluşturmak ve gelirlerini artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda sadece tarımsal sulama ve desteğe verdiğimiz para 235 milyon lira. Bunu yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Konya’da bütün sorunların çözümü için bir planlama dahilinde gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Altay, düzenlenen istişare toplantısında kendilerini yalnız bırakmayan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve katılım sağlayan esnaf odaları başkanlarına teşekkür ederek, toplantının neticesinin sorunların çözümüne vesile olacağını dile getirdi. “

HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”

Toplantıda bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Köklü bir medeniyetin bugünkü temsilcileriyiz. Bu şehir için emek veren değerli yöneticilerimizle birlikte güçlü bir Konya için gece gündüz gayret ediyoruz” dedi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Her zaman esnafların yanındayız. Onların sıkıntılarıyla ve çözülmesi gereken sorunlarıyla ilgili elimizden gelen ne varsa her zaman çaba göstermek için varız” diye konuşurken; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Her türlü sıkıntınızda tüm belediye başkanlarının olduğu gibi bizlerin de kapısı sizlere her zaman açık olacak inşallah. Buradaki birliktelikte Konya’mızın güzelliğini gösteriyor” ifadelerini kullandı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, toplantının birlik ve beraberlik için önemli olduğunu vurgulayarak bütün esnafların Ahilik Haftasını tebrik etti. KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak da düzenlenen istişare toplantısının son derece önemli olduğunu belirterek, Konya olarak Türkiye’de Yılın Ahi Çırağını çıkarmaktan son derece memnun olduklarını dile getirdi. Karabacak, “Bunun için Türkiye’de örneği olmayan bir protokolü Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Mesleki Eğitim Merkezlerimiz ve KONESOB olarak hayata geçirmek, geleceğin ahilerini yetiştirmek istiyoruz” dedi. Toplantıya 31 ilçeden katılan esnaf odaları başkanları ise düzenlenen toplantı nedeniyle teşekkür ettiler.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Ahilik, Haftası’nda, Esnafların, Sorunları, Masaya, Yatırıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı