Haber Detayı
15 Ağustos 2018 - Çarşamba 11:30 Bu haber 12215 kez okundu
 
Atıcılıktaki Ustalığı Görenleri Hayran Bırakıyor
BEYŞEHİR - Av tüfeğiyle havadaki 7 plaka hedefi 1,5 saniyede vuran gösterici atışcısı Necmettin Tural’ın nişancılıktaki üstün yeteneği izleyenlerden tam not alıyor.
Spor Haberi
Atıcılıktaki Ustalığı Görenleri Hayran Bırakıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir'de yaşayan av tüfeği ustası, gösteri atışlarında nişancılıktaki başarısı  ve üstün yeteneği ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Tural, nişancılıktaki ustalığı sayesinde 7 hedefi av tüfeğiyle havada vuruyor.

 

Beyşehir’e bağlı av tüfeği üretiminin gözde yerleşim merkezlerinden Huğlu Mahallesi’nde yaşayan av tüfeği ustası Necmettin Tural,  atışlardaki nişancılık konusunda üstün yeteneği sayesinde son yıllarda düzenlenen gösteri programlarının aranan bir ismi haline geldi.

        Tural, yaptığı açıklamada, 23 yıldır Huğlu Mahallesi’nde av tüfeği ustası olarak çalıştığını belirterek, halen mesleki yaşamını sürdürdüğünü belirtti. Mesleği gereği atıcılığa ilgi duyduğunu ve bu konudaki merakı nedeniyle başladığı atıcılıkta bugün özel bir kariyere sahip bir isim haline geldiğini vurgulayan Tural, “Halen gösteri atıcılığında Show man olarak tanınıyorum. Dünya genelinde bu Show man olarak lanse edilen kişi sayısı 25’i geçmez. Türkiye’de birçok yerde gösteri yaptım. Sponsor olduğumuz bir firma var. Şu anda Türkiye birinciliğine doğru gidiyorum. İnşallah başarıların devamı gelecek” dedi.

        Atış ve nişancılık yeteneği hakkında da bilgiler veren Tural, “Atışlarımı tamamen sol gözümle yapıyorum. Havaya atılan 8-10 metre uzaklıktaki 7 plağa av tüfeğiyle atış yaparak hepsini ard arda sektirmeden 1,5 saniyelik bir zaman diliminde vuruyorum. Burada da fişek kurşun gibi olur. Yani herhangi bir saçma açılmadan 5 santimlik bir açılmayla havada 7 tane parçayı vurabiliyorsunuz. Sağ göz atışı yaparken, sol gözüm de havaya atılan plakları takip ediyor. Bu özel yeteneğimi görsellerini paylaştığım sosyal medyadan da büyük bir  ilgiyle takip ediyorlar. Bu konuda bayağı bir hayran kitlem de oluştu. Türkiye’nin her yerinden gösteri yapmam için aranıyorum. Özellikle katıldığı av bayramlarında, tırap atış yarışmalarında gösteri atışları gerçekleştiriyorum. Bu atıştaki özel yeteneğim sebebiyle, birçok yerden eğitim almak için gelmek isteyenler oluyor. Ancak, bu yetenek eğitimle alakalı değil merakla olacak, geliştirilecek bir iş. Varsa böyle bir merak başarılı olmak çok zor değildir. Vatani görevimi yaparken de atışta başarılı bir askerdim. O yüzden uzun menzilli silahla koruma göreve verildi. O zaman 600 metre mesafeye kanasla atış yapardık. Askerde de atış konusunda başarılıydım. Türkiye’de ise bana bu konuda henüz bir rakip olan birisi yok. Bu konuda dünya genelinde örnek aldığım kişi, 2011 yılında ölen Amerikalı Tonn Knap oldu. Zaten, onun videolarını izleyerek bu atıcılığa ilgim başladı. Mart ayında ise bu konuda uzman olan dünya şampiyonu Raniero Testa ile tanışma imkanı buldum. Beraber uzun sohbetler ettik, gezdik birlikte yemek yedik. Burada bir dostluk kurduk. İtalya’ya davet edildim. Nihai hedefim, Türkiye’de de bu işin yapılabileceğini ve silahın soğuk olduğu algısını değiştirebilmek; istenildiği ve bilinçli kullanıldığı takdirde silahın sadece av amaçlı olarak değil, bir eğlence aracına  da dönüştürülebileceğini göstermek, bunu sergilemek. Bu gösteri atıcılığının hayran kitlesinin sayısının artmasını sağlayarak Türkiye’de bu arenada da dünyaya tanıtmak istiyorum. Türkiye’de bu konuda iyi bir atıcı olduğunu söyleyebileceğim bir kişi daha var. Onunla amacım, biraraya gelip birlikte  şov amaçlı bir gösteri yapmayı arzuluyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Atıcılıktaki, Ustalığı, Görenleri, Hayran, Bırakıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı