Haber Detayı
07 Ağustos 2019 - Çarşamba 10:22 Bu haber 5910 kez okundu
 
Bayındır: Göl Festivalini Seneye de Yapacağız
BEYŞEHİR - Belediye Meclis Ağustos ayı birinci olağan toplantısında konuşan Başkan Bayındır, 15. göl festivalini değerlendirdi. Seneye de mutlaka yapacağız dedi.
Güncel Haberi
Bayındır: Göl Festivalini Seneye de Yapacağız

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Adil Bayındır, 2 Ağustos’ta sona eren Uluslararası Göl Festivali’ni değerlendirdi, “Beyşehir’in tanıtımı açısından festivalimizin yararlı olduğunu düşünüyor ve umuyorum. Seneye de mutlaka yapacağız” diye konuştu.

Beyşehir Belediyesi Meclisi’nin Ağustos ayı mutat toplantısına başkanlık yapan Başkan Adil Bayındır, Beyşehir’de bir morali yerine getirmek, Avrupa’daki, İzmir’deki, Antalya ve Ankara’daki bu toprağın evlatlarının yaz tatiliyle birlikte Beyşehir’de biraraya gelmelerine vesile olmak, bir kaynaşmayı sağlamak adına bu yıl 15’incisini düzenledikleri Uluslararası Göl Festivali’ni düzenlediklerini hatırlattı.

BEYŞEHİR'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI...

Festivalin Beyşehir’in tanıtımı adına önemli bir işlevi yerine getirdiğini konuşmasında vurgulayan Bayındır, “Beyşehir’in tanıtımı adına bazı günler 100-150 binlere varan, bazı günler 70-80 binlere, bazı günler de 50-60 binlerde olan bir kalabalığın oluştuğu festival alanında 8 gün devam eden bir organizasyonu gerçekleştirdik. Bunun içinde yüzdeye vurduğumuz zaman, yüzde 60’ı yerli diye düşünelim. Ki öyle… Çünkü, İzmir’den gelenler de hepsi bir bütün ya da Avrupa’dan gelenleri de hepsi bir bütün sayarsak, ama enteresan olan 30. ideal yüzde 30 ile 40 civarında çevre gibi il ve ilçeler de var… İl ve ilçe diyorum; Isparta, Burdur il olarak ve ona bağlı ilçeler dahil… Hemen yakın ilçelerimiz dahil; Bozkır’dan, İbradı, Cevizli’ye, Akseki‘ye kadar şahit olduğumuz, görüştüğümüz, gördüğümüz insanlar oldu. Bölgenin açılımı bakımından Beyşehir her zaman olduğu gibi tarihteki yerini, nasıl ki gölle beraber her medeniyeti içinde bulmuşsa, bu festivale katılımın bu anlamda geniş yelpazeyle Beyşehir adına tanıtımı açısından iyi olduğu düşüncesindeyim. Çünkü, Beyşehir bunu hak eden bir yer” dedi.

"BELEDİYE OLARAK EKONOMİK HERHANGİ BİR KATKIDA BULUNULMADI, SPONSORLARLA ÇÖZÜLDÜ"

Beyşehir’de düzenledikleri festivale Belediye olarak ekonomik herhangi bir katkıda bulunmadıklarının da konuşmasında altını çizen Başkan Bayındır, sponsorlarla çözülen bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, şu ayrıntılara yer verdi:

“Biz, ekonomik olarak herhangi bir katkıda bulunmadık. Sponsorlarla çözülen ve 7 kişinin iştirakinde ‘en iyisi’ diye karar aldığımız, yönetim olarak ve yönetim; kent konseyinden gelen üye arkadaşlarımız ve aynı zamanda şirketin yönetimi bu arkadaşlarımızla bu hadiseyi birlikte çıkararak ihale etmedik, teklif aldık, en iyi teklif hangisiyse ona karar kıldık.

“YÜZ AKIYLA TAMAMLADIK”

Ve Beyşehir’de de bu organizasyon yüz akıyla bitirildi, olaysız, herhangi bir kavgasız, kaza bela vermedi yaradan şükürler olsun. İnsanlarımızın da moral açısından, değer açısından, birbirlerini görme açısından, ya da 2 gün 2 gün, 8 gün 8 gün, diğer 2 günde ne yaparsa, 2 gün 8 günde ne yaparsa, 8 gün moralle ayrıldığına inanıyorum. Beyşehir’in tanıtımı açısından iyi olduğunu tekrar tekrar umuyorum, velhasıl seneye de mutlaka yapacağız. Biz bu işi öğrendik, hani bu ‘su elin, çeşme elin, Tekne Atçalı Kel’in hikayesini iyi bildiğimizden miydi bilmiyorum bunu. O hikayeyi yaşadık orada, nam da bizim oldu Beyşehirli ’ye ait. Yani benim değil, sizin de değil; bütün Beyşehirli ‘ye ait oldu namı… Ha kusur olsaydı sizin de değil, Beyşehir halkının da değil, benimdi o kusur… Ona da aynı gövdemi koyarım. Tarzımız da hep böyle olacak zaten, üstümüzden suç atarak değil, suç varsa üstümüze alarak, başarı varsa herkesle bölüşerek, benden evvel ‘onlar’ diyerek, ‘onlarla bu iş oluyor’ diyerek yaşamaya devam edeceğim, bunun böyle bilinmesini istiyorum.”

Meclis toplantısında yeni dönemde Beyşehir’e kazandırılması planlanan yarı açık cezaevi ve bu yatırımla ilgili olarak Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Beyşehir Belediyesi işbirliği ile yürütülen bölgeden bir yer arayışı hususunda gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin meclis üyelerini de bilgilendiren Başkan Adil Bayındır, değerlendirilmesi yapılan alternatif yerler hakkında da üyelere ayrıntılı bilgiler verdi. 
Meclis toplantısında diğer gündemdeki konular da müzakere edilerek karara bağlandı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bayındır:, Göl, Festivalini, Seneye, de, Yapacağız,
Yorumlar
Haber Yazılımı