Haber Detayı
06 Ağustos 2019 - Salı 15:58 Bu haber 5184 kez okundu
 
Yaralı Şahin Tedavi Altına Alındı
HÜYÜK - Hüyük’te, köpeklerin saldırısından bir vatandaş tarafından kurtarılan bir evin bahçesinde yaralı halde bulunan şahin tedavi altına alındı.
Yaşam Haberi
Yaralı Şahin Tedavi Altına Alındı

HÜYÜK - Hüyük’te, köpeklerin saldırısından bir vatandaş tarafından  kurtarılan  bir evin bahçesinde yaralı halde bulunan şahin tedavi altına alındı.

Hüyük ilçesine bağlı Göçeri Mahallesi'nde oturan Metin Akgün tarafından uçamaz  halde bulunan şahin tedavi edilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Müdürlüğüne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği görevlilerine teslim edildi.

Yaralı şahini teslim ettikten sonra açıklamada bulunan Metin Akgün, akşam saatlerinde camiden eve giderken yol kenarındaki bahçelerden köpek havlama sesleri gelmesi üzerine yöneldiği bahçede yaralı şahini bulduğunu belirterek, "Baktım ki, kalabalık bir köpek grubu ortalarına almışlar, parçalayacaklar, müdahale ederek ellerinden alarak kurtardım. Uçamadığı ve geç saat olduğu için her yerin kapalı olduğunu düşünerek götürdüğüm evimde sabaha kadar misafir ettim, besledim. Sabah ise Hüyük ilçe merkezindeki bir veteriner arkadaşıma götürdüm. Gözünde küçük bir enfeksiyon var, onun tedavisini yaptıktan sonra teslim etmek üzere Beyşehir Milli Parklar Şefliği yetkililerine getirdim" dedi.

Yaralı şahinin tedavisinin yapılması için Karatay Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimliği'ne teslim edileceği, tedavisinin tamamlanmasının ardından ise yeniden doğal yaşam alanına bırakılacağı kaydedildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yaralı, Şahin, Tedavi, Altına, Alındı,
Yorumlar
Haber Yazılımı