Haber Detayı
16 Eylül 2019 - Pazartesi 11:47 Bu haber 5804 kez okundu
 
Beyşehir Bisikleti Festivali sona erdi
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, bu yıl 7’incisi düzenlenen Geleneksel Bisiklet Festivali sona erdi. Festival kapsamında gerçekleştirilen Beyşehir Gölü Etrafı Kamplı Bisiklet Turu’na Türkiye’nin 23 farklı ilinden 119, İsveç’ten 2 olmak üzere toplamda 121 bisikletsever katıldı.
Yaşam Haberi
Beyşehir Bisikleti Festivali sona erdi

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, bu yıl 7’incisi düzenlenen Geleneksel Bisiklet Festivali sona erdi. Festival kapsamında gerçekleştirilen Beyşehir Gölü Etrafı Kamplı Bisiklet Turu’na Türkiye’nin 23 farklı ilinden 119, İsveç’ten 2 olmak üzere toplamda 121 bisikletsever katıldı. Tura İstanbul’dan tandem bisikletiyle Beyşehir’e gelen görme engelli bir genç ile aralarında küçük yaştan çocukların da olduğu her yaştan bisiklet tutkunu iştirak etti.

Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Bisiklet Topluluğu tarafından müşterek olarak düzenlenen göl etrafı bisiklet turuna katılan bisikletseverler iki gün süren etkinlikte Konya ve Isparta ili sınırları içerisinde yer alan toplam 167 kilometrelik güzergah boyunca pedal çevirdi. Bisikletseverler, tur esnasında mola verdikleri Hacıakif Adası karşısındaki göl kenarında 150 çınar fidanını da toprakla buluşturdu. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır adına fidan dikimini ise alanda tura katılan oğlu Fatih Bayındır gerçekleştirdi. Bisikletseverler ayrıca, güzergah üzerindeki Yeşildağ Mahallesi’nde açılan Beyşehir’i konu alan fotoğrafların yer aldığı sergiyi de gezdi.

İlk etabın tamamlanmasının ardından geceyi Gölyaka Kızılkirse mevkisindeki kampta geçiren bisikletseverler, burada kamp ateşi etkinliğine katıldı, geceyi alanda kurulan çadırlarda geçirdi. Kıyıda göl sularına girerek serinleme imkanı da buldu.

Turun ikinci etabında ise bisikletseverler 93 kilometrelik Gölyaka-Fele-Hüyük Sonsuz Şükran Köyü ve Beyşehir güzergahında pedal çevirdi.

Beyşehir Gölü Etrafı Bisiklet Turu, başladığı alan olan festival meydanında tamamlandı.

Alanda bisikletseverleri karşılayan Beyşehir Belediye Başkanı  Adil Bayındır, turu başarıyla tamamlayan bisikletseverlerin tamamına katılım belgelerini verdi, plaket takdim etti.

Başkan Bayındır, törende tura Aydın ilinden iştirak eden 70 yaşındaki Rahmi Söyleyici’yi de kendi yaşını kast ederek, “Ben seçimlere girerken ‘70 yaşındaki adam ne yapacak’ dediler. İşte 70 yaşındaki ne yapıyor görün. Mesele yürek, mesele inanç, mesele kararlılık ve azim, seni kutluyorum” sözleriyle tebrik edip katılım belgesini verdi.

Konuşmasını sürdüren Başkan Bayındır, “Sizlere yeryüzü melekleri diyorum. Ama gölün melekleri de diyorum. Masmavi gölün etrafında, Toros’un eteğini dolaşarak buraya gelen yiğitlerim” diye övgüler sarfettiği tura katılan bisikletseverlere hitaben sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne güzel bir günü tamamladınız, aranızda olmadım, şehir dışındaydım. Şimdi, bugün intikal ettim ama bu tabloyu görmek istedim. Bu sene eksiklerimiz var. Bu yıl tasarruf yılı, plan yılı, önümüzdeki yıl; atılım yılı, yatırım yılı… Bizim alacağımız yıl var. Yani seneye bugün bunu biz böyle başarabiliyorsak yokluk içinde ama bunu söyledikten sonra Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifimize, Selçuklu Mermer’e, Beysu’ya, Eşrefoğlu Piliç’e, Soylu Sarraf’a, Selçuklu Marble firmamıza ve Beyşehir Belediyesi karınca kararınca ve Celal Atik Organizasyon’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  İnno Metal’in sahibi değerli kardeşime sonsuz teşekkür ediyorum. O, Beyşehir’de bir etkinlik varsa  hepsinin içinde var. Çok sağ olsun var olsun. Ben hepinizi alınlarınızdan öpüyorum.  Sizleri kutluyorum, zira Beyşehir’e,  gölün kenarındaki bu şehre, sizler bugün moral verdiniz. Hareket getirdiniz. İddianın sahiplerisiniz. 167 kilometreyi tamamlayanlarsınız.  120’ye varan sayıyla kopmadan, bir yumruk gibi geldiniz. Nasıl gideceğimizi bize anlattınız. Demek ki bir olursak, Beyşehir’de tasarrufu iyi yaparsak, seneye yatırımları daha iyi yapacağız demektir. Dağılmazsak, bölünmezsek, ayrılmazsak, siyasi ayrılıklarla değil, gönül birliği içinde olursak, siyaseti sandıktan sandığa diyoruz. Sandıktan sonra bir yumruk oluyoruz, yani biz oluyoruz sizler gibi; sizler bize bunu anlatıyorsunuz. Bu şehirde şunu yapmak istiyoruz; hepimiz biriz, yapacağımız her iş Beyşehir için. Biz varsak Beyşehir için varız, diyoruz emeğinize, alın terinize sonsuz teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz sefa getirdiniz diyorum. Allah hepinizden razı olsun”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Bisikleti, Festivali, sona, erdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı