Haber Detayı
31 Ağustos 2023 - Perşembe 13:36 Bu haber 24165 kez okundu
 
Beyşehir’de 25 Çiftçiye 3,2 Milyonluk Destek
BEYŞEHİR – “Beyşehirde KOP ile Küçükbaş Hayvan Refahı Artıyor Projesi” kapsamında 25 adet üreticimize 70 hibeli küçükbaş hayvan çadırı kurulmuştur.
Ekonomi Haberi
Beyşehir’de 25 Çiftçiye 3,2 Milyonluk Destek

BEYŞEHİR – "Beyşehirde KOP ile Küçükbaş Hayvan Refahı Artıyor Projesi” kapsamında 25 adet üreticimize 70 hibeli küçükbaş hayvan çadırı kurulmuştur.

KOP bölge İdaresi Başkanlığında, KOP Bölge İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu ile Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver arasında gerçekleştirilen imza töreninin ardından alınan müracaatlar doğrultusunda 25 küçükbaş hayvan üreticisi projeden yararlandırıldı.

Proje hakkında yazılı açıklamada bulunan Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Orman Müdürlüğü; "Beyşehirde KOP ile Küçükbaş Hayvan Refahı Artıyor Projesi” kapsamında 25 adet üreticimize 70 hibeli küçükbaş hayvan çadırı kurulmuştur. Küçükbaş hayvan çadırlarımız 240 m² büyüklüktedir. Projenin toplam bedeli 4.700.000 TL’dir. 3.200.000 TL’si KOP tarafından 1.500.000 TL ‘si üreticilerimiz tarafından karşılanmıştır.

Projenin amacı; üreticilerimizin İlkel ağıllarda yaşadıkları verim kayıplarını minimize etmek ve yoğun şekilde yaşanan kuzu kayıplarını en aza indirmektir. Yalıtımlı malzemeden yapılan çadırlarımız, yazın sıcak kışın soğuk havayı geçirmeme özelliğine sahip olmasıyla içerisinde barınan hayvanların refahını önemli ölçüde artırmaktadır.

Projemize destek veren Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu’ya ve kurum personeline teşekkür ederiz.

İlçemizdeki küçükbaş hayvan sayısının artması ve üreticilerimizin maliyetlerinin azalması için projelerimiz devam edecektir."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 25, Çiftçiye, 3,2, Milyonluk, Destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı