Haber Detayı
06 Haziran 2019 - Perşembe 11:33 Bu haber 6846 kez okundu
 
Beyşehir’de Jandarmadan Kenevir Operasyonu
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, jandarma tarafından sulama kanalı kenarında yasa dışı yollarla yetiştirilen çok sayıda kenevir ele geçirildi.
Asayiş Haberi
Beyşehir’de Jandarmadan Kenevir Operasyonu

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, jandarma tarafından sulama kanalı kenarında  yasa dışı yollarla yetiştirilen çok sayıda kenevir ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Jandarma ve Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri,  Beyşehir ilçesine bağlı Aşağı Esence Mahallesi’ndeki bir sulama kanalı yanında yasa dışı olarak yetiştirilen çok sayıda kenevir bulunduğunu tesbit etti.

Olayın fail ya da faillerini belirlemek için çalışma başlatan ekipler, sahipsiz kenevirleri kanal kenarında suladığı tesbit edilen iki kişinin olduğunu fark etti. Şüpheliler, jandarma ekiplerinin kendilerini fark ettiğini görünce kaçmaya çalıştı. Yaşanan kovalamacada  önce M.E., bir süre devam eden takibin ardından ise diğer şüpheli H.E. kıskıvrak yakalandı. İki şüphelinin amca yeğen olduğunu belirleyen ekipler, olayla ilgili olarak da bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi.

Jandarma tarafından gözaltına alınan M.E.’nin savcılık talimatı gereği ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, H.E.’nin ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından mevcutlu olarak  Adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Ele geçirilen yaklaşık 2 bin adetin üzerindeki kenevir bitkisinin ekildiği yerlerden sökümünün gerçekleştirilmesinin ardından yakılarak imha edileceği bildirildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Jandarmadan, Kenevir, Operasyonu,
Yorumlar
Haber Yazılımı