Haber Detayı
13 Temmuz 2019 - Cumartesi 16:40 Bu haber 5852 kez okundu
 
Hasat esnasında çıkan ekin yangını söndürüldü
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, ekin hasatı esnasında çıkan yangın daha da büyümeden söndürüldü.
Asayiş Haberi
Hasat esnasında çıkan ekin yangını söndürüldü

BEYŞEHİR - Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Çicçekler Mahallesi'nde biçerdöverle ekinler hasat yapılırken yangın çıktı. Biçerdöver operatörünün hasat esnasında el freni çekik vaziyette aracı kullanımı sonucunda ısınan balataların ekinlere sıçrattığı kıvılcımların neden olduğu iddia edilen yangın kısa sürede bitişikteki tarlalara da sıçradı. Yangına ilk müdahale muhtarlığa ait yangın söndürme sulama tankerleri ile yapılırken, köylüler de traktörlerine taktıkları pulluklarla yangının daha da genişlememesi için çaba gösterdi.

Beyşehir Belediyesi'ne ait iş makinelerinin de bölgeye sevk edildiği yangın, itfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle daha da büyümeden bir süre sonra kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri 3 ayrı ekin sahibine ait tarladaki ürünün zarar gördüğü alanda daha sonra soğutma çalışması başlattı.

Çiçekler Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aslanel, yerleşim merkezine yakın bir alanda çıkan yangında yaklaşık 8-10 dekarlık tarladaki ekinlerin zarar gördüğünü belirterek, "Yangının çıktığı alan yerleşim merkezimizin hemen üzerinde evlerin de bulunduğu bir alandı. Allah'a şükür daha da büyümeden söndürülmesiyle mahallemiz büyük bir tehlikeyi atlatmış oldu. Yangının söndürülmesinde emeği geçen itfaiye, belediye ekiplerimiz ve herkese teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize ve tüm mahallemize geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hasat, esnasında, çıkan, ekin, yangını, söndürüldü,
Yorumlar
Haber Yazılımı