Haber Detayı
28 Mayıs 2019 - Salı 10:23 Bu haber 5144 kez okundu
 
Beyşehir'de Oryantring Yarışması
BEYŞEHİR - Dünya Oryantiring Günü (WOD) etkinlikleri kapsamında Beyşehir'deki Ortaokul ve Lise öğrencileri Oryantiring yarışmalarına katıldı.
Spor Haberi
Beyşehir'de Oryantring Yarışması

BEYŞEHİR - Beyşehir Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen organizasyonda Yenidoğan Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Emin Arslan tarafından Beyşehir Göl Kenarı Festival Alanı'nda ortaokul beden eğitimi öğretmenlerince seçilen ortaokul öğrencileri ve lise beden eğitimi öğretmenlerince seçilen lise öğrencileri Dünya Oryantiring Günü (WOD) etkinlikleri kapsamında Oryantiring yarışmalarına katıldılar.

12 okuldan yaklaşık 150 öğrencinin katılım gösterdiği etkinlikte, oryantiring sporu hakkında bilgiler verildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Rüştü Beğendi’nin yaptığı açıklamada “ oryantiring sporunun harita yardımı ile yön bulmayı içerdiği, zamana karşı yapılan, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda bulmaya çalıştığı bir spor dalı olduğunu belirtti.

Ayrıca “7'den 70'e her insanın katılabileceği bir spor olduğunu, doğayla iç içe haritanızı açıp, pusulanızın yönüne bakarak hedef noktalara doğru ulaşmaya çalıştığınız, hem fiziksel hem de zihinsel gelişime büyük katkı sağladığı gibi çocukların sosyal yönden de geliştiren bir spor olduğunu söyledi. Konuk, Beyşehir oryantiring sporu için çok uygun arazilere sahip. Beyşehir de bu sporu geliştirmek için çalışmaların artacağını ve ilerleyen zamanlar da daha büyük organizasyonların Beyşehir de yapılabileceğini söyledi.”

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek düzenlenen yarışma sona erdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Oryantring, Yarışması,
Yorumlar
Haber Yazılımı