Haber Detayı
12 Ekim 2019 - Cumartesi 14:39 Bu haber 9314 kez okundu
 
Beyşehir’de polis driftçi sürücü kovalamacası kamerada
BEYŞEHİR - Drift yaparken tesbit edildikten sonra “dur” ikazına uymayarak kaçan sürücü, kavşakta yanan kırmızı ışıkta durunda önünü kesen takipteki sivil polis otosunun kapısına çarpıp tekrar kaçmaya çalışınca, peşindeki resmi ekip otosunun da desteğiyle kısa sürede kıskıvrak yakalandı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de polis driftçi sürücü kovalamacası kamerada

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, polisin “dur” ihtarına uymayarak kaçan, otomobiliyle drift yaparken tesbit edilen sürücü, yaşanan kovalamaca anında aracının önünü kesen polis ekip otosunun kapısına çarptıktan kısa süre sonra kıskıvrak yakalandı. Drift ve diğer kural ihlallerinden toplamda 5 bin 696 liralık trafik cezası kesilen sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Drift yapan sürücünün kovalamaca esnasında trafik ışıklarının yandığı kavşakta, aracının önünü kesmesi üzerine, sivil polis ekip otosunun kapısına çarparak tekrar kaçtığı anlar ise Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne ait kameralar tarafından kaydedildi. 

Alınan bilgiye göre, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Antalya Caddesi üzerinde akşam saatlerinde devriye görevi icra ettiği esnada, üniversite kavşağında bir otomobil sürücüsünün yol üzerinde aracıyla drift yaptığını tesbit etti. Drift yapan otomobil sürücüsünün “dur” ikazına uymaması ile polis ekipleri ile aralarında kovalamaca yaşandı. Antalya Caddesi üzerinde şehir merkezine istikametine doğru kaçan sürücüyü yakalayabilmek için takibini sürdüren sivil polis ekip aracı, Öğretmenevi kavşağına geldiğinde yanan kırmızı ışık nedeniyle durması üzerine otomobilin önünü kesmek istedi. Bir sivil polisin otomobildekileri yakalamak için araçtan inmesi üzerine yakalanacaklarını anlayan otomobil sürücüsü, kırmızı ışıkta aracını tekrar hareket ettirerek sivil polis aracının ön kapısına çarptıktan sonra yön değiştirerek yeniden kaçmaya başladı. Desteğe gelen resmi polis otosunun da takibiyle yaklaşık 300 metre ileride durdurulan otomobilden indirilen driftçi sürücü ve yanındaki kişi, polise direnmeleri üzerine zor kullanılarak kelepçe takılmak suretiyle  polis merkezine götürüldü. 


Yaşanan kovalamaca esnasında otomobilin çarptığı polis ekip otosunun sağ kapısının kullanılamaz hale gelerek zarar gördüğü, polis aracına çarpan otomobilde de maddi hasar oluştuğu öğrenildi. 
Şahıslardan Y.Y.’nin üzerinde yapılan aramada namlu uzunluğu 9, kabze kısmı 11 santim olan toplam uzunluğu 20 santim olarak bir bıçak ele geçirildi. 


Kovalamaca sonrasında yakalanan drift yaptığı tesbit edilen sürücü K.K.’ye (20) drift yapmaktan 5 bin 10, kırmızı ışık ihlalinden 235, polisin ‘dur’ ihtarına uymamaktan 235, şerit izleme ve değiştirme kuralına riayet etmemekten 108, sisli, karlı ve yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte sis ışığının kullanılmasından 108 ile olmak üzere toplamda 5 bin 696 liralık trafik cezası kesilirken, görevi yaptırmamak için kamu malına zarar verme ve görevli memura direnme, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve kasten yaralamaya teşebbüs suçlamasıyla da adli yönden işlem başlatıldı. 
Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlandıktan sonra mevcutlu olarak Beyşehir Adliyesi’ne sevk edilen sürücü K.K., çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak Seydişehir cezaevine konuldu. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, polis, driftçi, sürücü, kovalamacası, kamerada,
Yorumlar
Haber Yazılımı