Haber Detayı
19 Kasım 2019 - Salı 10:59 Bu haber 16537 kez okundu
 
Beyşehir'de sinema dönemi yeniden başlıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, uzun yıllardan sonra sinema dönemi yeniden başladı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de sinema dönemi yeniden başlıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, uzun yıllardan sonra sinema dönemi yeniden başladı.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen sinema salonunun açılışına katılan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, önümüzdeki yıllarda da ilçeye yazlık bir sinema kazandırılmasına dair planları olduğunu belirtti.

Başkan Bayındır, Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde oluşturulacak sinema salonlarında işletmecisi tarafından vizyondaki son filmlerin de gösterime gireceğini ifade ederek, “Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’nin yapılırken aslında bir kompleks olarak düşünülüp, tiyatronun da sinemanın da planlanması lazımdı. Başlarken böyle başlanmalıydı. Hep geçmişe göre konuşmak istemiyorum ama aslı olan bu Kültür Merkezi’nin bir komplike olarak projelendirilip, kompleks yaratılıp tiyatrosuyla, sinemasıyla Beyşehir’e hizmet vermesi gerekiyordu” dedi.

Açıklamasında, Kültür ve Yaşam Merkezi’nin hemen yanıbaşında hayata geçirmeyi planladığı projeye de değinen Başkan Bayındır, şöyle devam etti: “Benim kafamda olan; yandaki boşluğu bir AVM büyüklüğünde planlıyoruz. Yap işlet devret modeli ile ona çıkacağız. Onun bünyesinde sinemaya, yine onun bünyesinde tiyatroya kadar yerleri değerlendirerek vatandaşımızın vakit geçirebileceği hale burayı getirmek istiyorum. Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi bünyesinde sinema işletmeciliği yapmak için Hasan Tercan kardeşimiz müracaat etti, katılımcılar da geldi. Bu kardeşimiz böyle bir fedakârlığa girdi. Bizim amacımız burada geçici çözümler değildir. Burası yine sinema olarak kalacak. Yan taraftaki tekstil bölümünü bu çerçevede buradan taşıyacağız, çünkü çocuklarımız burada üşüyor. Onları merkeze alıyoruz. Eski belediyede KOMEK’in çıktığı yere, buradaki amacımız şehir merkezinde çocuklarımız buraya daha kolay ulaşım sağlasın. Tekstil atölyesinden boşalan bu alanda ise sinema bütünlüğünü sağlayacağız. O alanı da altı salon biçiminde planlıyorlar. Beyşehir’in çocuklarının dünya sinemasından, tiyatro hadisesine kadar her şeyden  haberleri olmalı. Kabiliyetli çocuklarımızın sosyal hayata hazırlanması bakımından öğretici filmler olacak. Bizim amacımız bu. Değerlerimize aykırı bir anlayış içinde olmayacağız. Bizler değerlerimizi de, geçmişi de hatırlatacağız. Daha doğrusu özgün filmler, dün bizim insanımız neredeydi nereye geldi. Bütün bunların hayatının anlatıldığı ya da yaşamının anlatıldığı filmlerle inşallah Beyşehir’de yetişen neslimizin hem geçmişi bilmesi, hem de geleceği bilmesi bakımından hangi şehirde yaşadıklarının farkına varmalarını istiyorum.”

Beyşehir’in bir tarih beldesi olduğunu ve 8 bin yıla varan bir geçmişi olduğunu vurgulayan Başkan Bayındır, şunları kaydetti: “Beyşehir bir tarih beldesi 8 bin yıla varan… Beyşehir Gölünü fark etmeliler, doğayı fark etmeliler sevmeliler, korumalılar… Bunların hepsini ağır ağır işleyeceğiz. Sinema bunu bize sağlayacak mıdır, sağlayacaktır. Filmlerin arasında neyi görecek benim hemşerim veya neslim; iyi şehirlerin iyi parklarını, iyi yollarını; yarın film seyrederken onları da görecekler. Avrupa’ya gitmeden Avrupa’yı burada görsünler istiyorum. İstanbul’a gitmeden, İstanbul’u burada görsünler. Daha doğrusu biz bir iddianın mensubu isek ki iddialıyız. Bu bölgenin insanı iddialı olmak zorunda; iddiası olmayanın başarısı olmaz. İddialı olmak zorunda isek oraları da görerek, elbette gidip görsünler ama sinema, farkları bize getirir. Biz o farkları yakalarsak bizim çocuklarımız onu görürse, hayır benim kaldırımımım böyle olmalı parkım da böyle olmalı, benim şehir yaşamım da böyle olmalıyı anlatmak istiyorum.

Önümüzdeki yıllar bu bölgede sinema da dahil yazlık sinema planlarımın içinde var. Bunlar unutuldu, komşu komşuya haber eder birlikte gidilirdi. Bu memlekette 3 tane sinema vardı; Ar sineması, belediye sineması, poyraz sineması… Bizim sinemalarda, hafta sonu öğrenci iken öğrenci matinası, hem film seyrediliyordu, hem film saatine kadar öğlene kadar kabiliyeti olan çocuklar tiyatro yapıyordu. Çıkıp müzikle ilgilenenler müzik ya da parodiler yapılıyordu, komediler yapılıyordu. Eskiden bir kaynaşma vardı. Kopan bir milletin birleştirme mücadelesini tekrar vermemiz lazım. Bu milletin hatır gütmeyi bilmesi lazım. İnsanlar tanırsa hatır güder, tanıdığının hatırı olur. Tanımadığına karşı hatırı olmaz, saygısı da olmaz. Kaynamanın da yolu bu inşallah biz onun yolunu açmak istiyoruz. Geçmişle yarını bütünlemek istiyoruz.”

Belediye Başkanı Adil Bayındır, açılışın gerçekleştirilmesinin ardından programa katılan davetlilerle birlikte salonda gösterime girecek olan sinema filmlerinin fragmanlarını da izledi.

Öte yandan, Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışın ardından Beyşehir’de yeniden start alan sinema dönemi vizyonda son filmlerden “Recep İvedik 6”nın  gösterime girmesiyle başladı. Sinema salonunda günlük film seanslarının saat 11.00’de başladığı, her 2,5 saat arayla 13.30, 16.00, 18.30 ve 21.00 saatlerinde gösterimlerin gerçekleştirileceği öğrenildi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, sinema, dönemi, yeniden, başlıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı