Haber Detayı
19 Kasım 2019 - Salı 11:01 Bu haber 6870 kez okundu
 
Beyşehirli Bürokratlar Beyşehir'in geleceğini konuştu
BEYŞEHİR - Öğretmenevi hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Beyşehir’in yaşadığı sorun ve bu sorunların çözümüne yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
Güncel Haberi
Beyşehirli Bürokratlar Beyşehir'in geleceğini konuştu

BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Beyşehir ilçesinde düzenlenen istişare toplantısında İlçe Kaymakamımız Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ve kamu kurumlarının il ve ilçe yöneticileriyle biraraya geldi.

Öğretmenevi hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Beyşehir’in yaşadığı sorun ve bu sorunların çözümüne yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Dile getirilen sorunların çözüme kavuşması için el birliği içerisinde çalışmaya devam edileceği anlatıldı.

Konya Milletvekili Gülay Samancı, toplantıda yaptığı konuşmada, biraraya gelmelerinde oluşan bu konseptin ortaya çıkmasında Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir’in büyük emeği olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Biz en son burada muhtarlarımızla yaptığımız toplantıda da dedik ki; Beyşehir konusunda bu bölgeden ya da bu bölgeden olmasa da buradan Beyşehir’in problemleriyle ilgili, olabilecek noktada bürokratlarımızla bir hasbihal edelim, onları buraya, Beyşehir’imize bir davet edelim ve burada Beyşehir’in geleceği ile ilgili olarak ve şehrimize, ilçemize vizyon verebilmek adına burada kendileri ile ilgili bir istişarede bulunalım. Yapmış olduğumuz istişareler neticesinde önceliklerimizi belirleyerek, buradan hareketle şehrimize yeni bir ivme kazandırma adına böyle bir yola çıktık. Ben başta ev sahipliğinden dolayı Kaymakam beye teşekkür ediyorum. Aynı zamanda davetimize icabet eden Beyşehir Belediye Başkanımıza da buradan ben teşekkür etmek istiyorum.

Çünkü şehrin problemleri ile ilgili olarak, çözülecek noktalar ve çözüm önerileri ile ilgili kendisi ile istişare etmemiz gerekiyor ve bu konuda kendisinin ben hassasiyetini de biliyorum. Zaman zaman biz telefonlaşıyoruz biz kendisi ile de ve şu ana kadar yapmış olduğumuz bu telefonlaşma ve görüşmelerden dolayı ben teşekkür ediyorum. Özellikle Beyşehir konusunda ve partimize karşı olan ilgisi, bize karşı olan saygısından dolayı… Ve şuana kadar hemen hemen hiç geri çevrilmedik değil mi Adil Bey… Tabi biz de belediyenin karşılaştığı sıkıntılar ya da şehrin, ilçemizin çıkmaza girdiği bazı noktalarda kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabi önemli olan burada ilçemizin ortak akla hitap edebilecek noktalardaki gelişiminde sağlanacak olan birliktelik ve bu birliktelikle birlikte, yani bu ilçeye bir şey kazandırabilmek. Standardını ne kadar çok yükseltebilirsek bir o kadar da bizim için kardır diye düşünüyoruz. Tabi şurada yapmış olduğumuz konuşmalarda şöyle bir anlam da çıkartmamak gerekiyor; biz tabi bölgemiz olarak ele alıyoruz. Tabi ben başta Konya milletvekili olarak tüm ilçelerimizde, Konya başta olmak üzere bütün problemleriyle ilgilenmek ve mükellef olmakla birlikte Beyşehirli olmanın vermiş olduğu bir tık daha, bir level daha yukarıdan bakıyoruz. Şimdi bölgenin yaşamış olduğu o problemleri aşmak adına sizlerin özellikle desteğine ihtiyacımız var. Yani burada hem siyaseti, hem de devletin yetkili birimlerini birleştirerek akıl yürütmesi kadar bence güzel bir istişare noktası olamaz diye düşünüyorum. Sizlerin de burada görüşlerini alacağız, yani şehrimize neler kazandırabiliriz. Çünkü her bir bakanlığımızın sizler taşradaki yapılarımızsınız, il müdürlükleri, ilçe müdürlükleri ve şuana kadar AK Parti hükümetleri olarak bizler gerek bakanlıklarda, gerekse siyaset noktasında çok fazla aslında şehrimize, yani tüm ülkemize hizmetler için gayret ediyoruz ve çok fazla gelişmeler de sağlıyoruz. Standartı yükseltmek adın, çıtayı yükseltmek adına, çok fazla hizmetlerin verildiğini biliyoruz ama bunlardan verilen imkanlardan Beyşehir nasıl daha fazla istifade edebilir, bunu fırsata nasıl dönüştürebiliriz. Burada onların da istişaresini birlikte yapalım ve onun neticesinde inşallah bir plan hazırlamak sureti ile yolumuza devam edelim diye arzu ediyoruz”

BEYŞEHİR GÖLÜ'NÜN SORUNLARI DA GÜNDEME GELDİ

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de konuşmasında, Beyşehir’in bazı temel sorunları olduğunu belirtirken, özellikle Beyşehir Gölü ile ilgili yaşanan sorunlara dikkat çekti. Özdemir, gölle ilgili temizlik noktasında ve gölün kurumsallaşması açısından yaşanılan sıkıntıların aşılması için de Beyşehir Kaymakamlığı olarak ilgili kurumların da destek ve katkılarıyla yürüttükleri bir takım çalışmalar olduğunu belirtti. Özdemir, özellikle Beyşehir Gölü için bir Liman Başkanlığı kurulması noktasında beklentileri olduğunu, bu konuda Milletvekili Gülay Samancı’nın kendilerine görüşmeler yapılacağını aktardığını dile getirdi. Özdemir, Beyşehir’de Organize Sanayi Bölgesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler verirken, buradaki küçük birtakım sorunların çözülmesi ve yeni fabrikaların kurulmasının ardından yeni istihdam alanlarının da oluşturulacağını belirterek bunun da bölgedeki işsizliğin azalmasına önemli katkılar sağlayacağını kaydetti. Özdemir, doğalgaz konusunda yürütülen çalışmalara da değinirken, Milletvekili Gülay Samancı’nın BOTAŞ ve Enerya nezdinde yürüttüğü görüşme ve girişimler sonucunda ilçeye 2022 yılında doğalgaz geleceğinin müjdesini aldıklarını belirterek, “Vekilimizin gayretleri ve ilgilenmesi sonucunda ilçemize doğalgazın geleceği müjdesini aldık. Kendisine buradan teşekkür ediyoruz” dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, yaptığı konuşmasında, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı’nın bugüne kadar kurum olarak kendilerine verdiği katkı ve desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Sayın milletvekilime seçimi seçimde bıraktığı, bize abi gözü ile şehrine memleketim gözü ile akraba olarak davrandığı için, bize verdikleri destek için, bize gösterdikleri ilgi için sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü ‘marifet iltifata tabidir’ diye bir laf var… İçimizden kolay yetişmiyor Gülay Samancılar veya diğer çocuklarımız veya sizler, kurumlarda kolay gelmiyorsunuz oralara…”diye konuştu.

“BENİM DÜNYAMDA SİYASET OLMAZ”

Kendisinin devlet umuru görmüş, üç dönem belediye başkanlığı yapmış bir isim olduğunu hatırlatan Başkan Bayındır, “Benim dünyamda siyaset olmaz. Benim dünyamda sevgi, olur saygı olur. Değer bilirim, kıymet bilirim. ‘Yardım edenin hakkını veririm’ anlayışı ile yaşıyorum, yaşamaya devam edeceğim. siyasi ayrım yapmam, şehrimin kapısından kim giriyorsa benim için değerlidir. Benim rozetim olmaz, ama gönül rozetimizde Beyşehir var. Eğer Beyşehir’le yatıp Beyşehir’le kalkıyorsam, benim şehrime haklarını hukukunu arama noktasında değer veren başta sayın milletvekilimin ve bütün kurumların mevcut AK Parti hükümetlerinin değerli yöneticilerinin, sayın cumhurbaşkanımızın, devlet adabı içinde hakkını vermeyi kendime borç bilirim, saygıda kusur etmem. Zira Beyşehir’in o kadar biriken sorunları var ki, şu anlamda, yapılmadığı anlamında söylemiyorum. Beyşehir bir bölgedir, Beyşehir dün sancakmış bugün Türkiye’nin en önemli dünyanın 10 tane gölünden biri. Türkiye’nin 3. büyük gölü, hatta Tuz Gölünden önceydi şimdi Beyşehir. Problemleri biliyoruz, biz beraber yaşıyoruz, yedimizde aynı, yetmişimiz de aynı bu suyun içinde büyüdük biz. Bu Beyşehir’in doğasında büyüdük biz, bu dağları biliyoruz ve bana öncelikle saz makinamı gönderdi bir sürü konuda aradığımız zaman hemen geri dönerek bilgiler verdiği için sayın milletvekilime teşekkür ediyorum” şeklinde sözlere yer verdi.

Milletvekili Samancı’nın doğalgazla ilgili mücadelesini de bildiğini ve yakından takip ettiğini vurgulayan Başkan Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doğalgazla ilgili mücadelesini biliyorum. Kendileri adına, bütün Beyşehir halkı adına bunlar hep bizim gurur duyacağımız hadiseler. Kendi çocuklarımıza, kendi evlatlarımıza, yetişenlerimize sahip çıkmak Beyşehir halkının ve bizlerin görevi. Beyşehir’de Allah razı olsun 90 yıllardan itibaren mücadelesi verildi, ancak AK Parti hükümeti Taşağıl’dan Beydiğin’e, Beydiğin’den Kesikbeline, Eynif ovasından Dalgatırana, Dalgatıran’dan Gembos’a, akabinde bize hazırlanan bir yol var, aslında Beyşehir’in geleceği de o yolda gizli… O yolu önemle bekliyoruz Allah bin kere razı olsun devletimizden, cumhurbaşkanımızdan, hükümetimizden, sayın vekillerimizden. Bunun hakkında mücadele verenlerden, emeği geçenlerden Allah razı olsun demek boynumuzun borcudur ve ben Beyşehir’in en önemli yarınını orada görüyorum, birincisi bu, acizane fikrim, tecrübeme dayalı…

BÖLGENİN DEĞERLERİ, ZENGİNLİKLERİ KORUNMALI...

‘Beyşehir Gölü Konya’nın balkonu’ dedik, hep deriz ki ‘Konya’nın denizi’ ama Antalya’nın da yazı, yaylası… Yani Antalyalı’nın piştiği günler kaçtığı yer Beyşehir, Seydişehir… Daha doğrusu Derebucak, Bakaran, Yenişabarbademl; bunlar hep Antalya’nın yaylası, en önemle korunması, önemsenmesi ve üzerine titrenmesi gereken en önemli değerimiz Beyşehir Gölü. Ormanlarımız, Yakamanastır’ımız, Dedegül’ümüz bütün bunları gezdiğimiz zaman bir kere tarifi olmayan kriterlerle karşılaşıyoruz. Eğer bir şehirde bir tane iki tane üç tane kriter varsa, eğer çevre yönünden doğa yönünden zenginlik yönünden kriter sayarsanız dünyanın tanımladığı, dünyanın keşfettiği kaç kriter varsa Beyşehir’de önünüze çıkar. Biri de bu, bunu değerlendirelim… Ben hep söylüyorum sayın vekilim de gitmiş görmüş bilir, biliyorum İsviçre’nin Bodensee Gölü var, biz İsviçre’ye diyoruz ama 4 devlete sınır, bir yanda İsviçre, bir yanda Belçika, Almanya ve Avusturya. Bu dördünün arasında öylesine güzel bir göl var orada ama o gölün etrafı kıyı bandı, yeşil doku ile yeni planlar, turizm ve tanıtımla güzel değerli yapılarla sosyal donatılarla çözülmüş… Beyşehir Gölü olarak biz su almayı biliyoruz, verelim de, ülke ekonomisine katkısı olsun ama 1122.40 kotun altına da indirmeyelim diyorum. Doğal kot çok önemli, kıyı bandını bozmayalım diyorum. Ama şuan yaklaşık 400-300- 350, bazı yerde 150… Çekilmeleri artık bu kıyıda köprüden itibaren yaptığımız kültür ve Vuslat parkın bütünlüğü içinde kıyı bandını bizim yarın o gururla söylediğimiz tünelin bittiği, tünel bitti; bir viyadük hadisesi var Antalya bölgesini ilgilendiren, Konya bölgemiz Allah var gayet güzel yollar yapıldı Gembos yolu için söylüyorum, yapıldı bu yol açıldığı zaman bizim gençlik spor merkezi, izcilik kampı dediğimiz Dilayla rampası Karaburun’dan itibaren biz bu kıyıyı kıyı ıslahı ile yeşil alanlarla kıyı çalışmaları ile donatılarla çözmemiz lazım. Yapı anlayışı ile söylemiyorum kafe, büfe türleri hani Akdeniz’in Konyaaltında, Akdeniz'in Ilıca’da, Side’de, Çolaklı’da, Evrenseki’de özel çevreli yapılan bir projenin bir benzeri burada yapılabilir. Ben bu konuda sayın vekilimin aynı gözle baktığını biliyorum. Biz el birliği olursak, biz bir ve bütün olursak bu bölgede kaplıca var, tarım için seracılık için onu değerlendirelim inşallah. Ben dün Çetince’yi gezdim geldim, bir yarım günümü oraya ayırdım. Bir Taraşçı var Seydişehir’de bir de bizim Karadiken’imiz var.Seracılığı yaygın hale getirebilirsek her şeyi devletten bekleyen değil, işi, istihdamı devletten bekleyen değil, bu memleketin fabrikaları için çalışmalarımız devam ediyor, gelecek olanlar Mart’ta başlayacak olan var şuan yapılmakta olanlar var, inşallah önümüzde ki yıllar bu memleketin işsizini, işini de çözersek geriye ne kalır, şimdi 10 yıl bu işi tarımda hayvancılıkta ve turizmde Beyşehir gölü ile bir bütün çözebilirsek, inanıyorum ki benim şehrimin insanı turizm için Antalya’da iş bulmaya gitmez. İnanıyorum ki benim şehrimin insanı devletten bekleyinceye kadar yapılan fabrikalarda iş bulur. Bizler de o onuru, o gururu hep beraber paylaşırız.

“BEYŞEHİR’E YAPILACAK DOĞRU İŞLERDE EMRE AMADEYİM”

Ben sayın milletvekilimle ve sayın kaymakamımla ve siz değerli müdürlerimle Beyşehir’e yapılacak doğru işler için emre amade olduğumu, bir Beyşehir sevdalısı olarak görevim süresince 5 yıl içinde problem yaratan değil, sevgi ile saygı ile kalan ama arkasından da iyilikle bahsedilen bir insan olarak yaşamak istiyorum. Bana gösterdiği yardımdan, bana gösterdiği ilgiden dolayı sayın milletvekilimizin Beyşehir sevgisinden dolayı zaten vatan için hizmetleri devam ediyor elbette onlar devleti de düşünecek ama biz de ona Beyşehir’in çocukları gideceğiz, ‘o da bizim memleketimizin çocuğu’ diye naz edeceğiz. inşallah karşılığını bulduk, inşallah bulmaya devam edeceğiz. Dediğim gibi sevgiden yana hoş görüden yana ama birlikten yanayım, emre amadeyim. iyi ki geldiniz sayın vekilim iyi ki geldiniz değerli Konya’da ki müdürlüklerdeki müdür ve müdür muavini boyutundaki değerli hemşerilerim. Biz belediye olarak kısa bir almanak yapıyoruz İzmir, İstanbul, Antalya, Ankara nerdeyse Avrupa’da Norveç’ine kadar Danimarka’sına kadar bütün hemşerilerimizle ilgili tespit yapmaya çalışıyoruz. Hüyüğü ile Derebucağı ile beraber ayırmıyoruz. Demek istediğim şu bir milyon üç yüz bin Beyşehirli yaşıyor dünyada bunlara ulaşabildiğimiz kadar ulaşacağız. Sayın vekilimizin demin çizdiği çizgiden, bu toprağa yakışanları yapıp emre amade olacağız”

Toplantıda konuşmaların ardından, katılımcı kurumların temsilcileri de ilçenin sorunları ve çözümüne yönelik düşünce ve temennilerini dile getirdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Bürokratlar, Beyşehir'in, geleceğini, konuştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı