Haber Detayı
09 Ağustos 2019 - Cuma 09:32 Bu haber 4461 kez okundu
 
Beyşehir’de zabıta ekipleri, bayram öncesi denetimleri sıklaştırdı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, zabıta ekiplerinin kurban bayramı öncesinde gıda satışı ve imalatı yapan işyerlerine yönelik olarak denetimleri artış gösterdi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de zabıta ekipleri, bayram öncesi denetimleri sıklaştırdı

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, zabıta ekiplerinin kurban bayramı öncesinde gıda satışı ve imalatı yapan işyerlerine yönelik olarak denetimleri artış gösterdi.

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Vehbi Kuru, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde denetim ve kontrollerini yoğunlaştırdığını belirtti.
Ekiplerin bayram öncesi muhtemel halk sağlığını tehdit edecek unsurları ortadan kaldırmak amacıyla şehir merkezindeki bazı işyerlerinde denetim yaptığını belirten Kuru şöyle devam etti: 
"Alışveriş merkezleri, market, bakkal, tatlı imalathaneleri ve pastane gibi gıda satışı ve imalatının yapıldığı işyerlerine yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz denetimlerde, ekiplerimiz alışveriş merkezlerinde, bakkal ve marketlerde son kullanma tarihi geçmiş  ürünlerin satışa sunulup sunulmadığının yanısıra, yırtık ve ambalajlı ürünleri kontrol ediyor. Bayramda vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak tüketilecek bayram şekeri, tatlı, çikolata, lokum gibi ürünler denetleniyor.
Fırınlarda ekmek gramajları da denetlenirken, pastanelerde ise imal edilen gıda maddeleri son kullanma tarihi ve tazeliği yönünden kontrol ediliyor. Denetimlerde tüm işyerleri ve buradaki çalışanlar genel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı konularında da incelenip mercek altına alınıyor.
İlçemiz merkezi ve dış mahallelerimizde faaliyet gösteren gıda satışı ve imalatı yapılan işyerlerine yönelik denetimlerimiz bundan sonraki günlerde de artarak devam edecektir. Vatandaşlarımızın şikayet konusu yapacakları hususlar olursa, Zabıta Müdürlüğümüze müracaat etmelerini istiyoruz. Öte yandan, kurban bayramı süresince kasaplar haricinde kıyma çekiminin önlenmesine yönelik olarak da zabıta ekipleri olarak denetimler yapacağız. Vatandaşlarımızdan bayram süresince kurban atıklarını sokak aralarında görüntü kirliliği ve kötü koku oluşturmaması ve şikayete konu olmaması adına çöp konteynerlerinin içerisine atmalarını önemle istirham ediyor, hayırlı bayramlar diliyoruz” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, zabıta, ekipleri,, bayram, öncesi, denetimleri, sıklaştırdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı