Haber Detayı
20 Ekim 2016 - Perşembe 10:56 Bu haber 7224 kez okundu
 
Beyşehir'de 17 Okul'a Beyaz Bayrak Verildi
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, beyaz bayrak ve sertifika almaya hak kazanan 17 okula bayrak ve sertifikaları düzenlenen törende verildi.
Sağlık Haberi
Beyşehir'de 17 Okul'a Beyaz Bayrak Verildi

BEYŞEHİR - Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Konya’da 2016 yılı içerisinde ilçe denetim komisyonlarınca denetimi yapılarak beyaz bayrak ve sertifikası almaya hak kazanan 19 okul belirlendi. Bu okullar içerisinde, hijyene dikkat eden ve çevre düzenine özen göstererek beyaz bayrak ve sertifikası almaya hak kazanan Beyşehir’deki 17 okula  düzenlenen törende  bayrak ve belgeleri verildi.

Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Durmuş Ali Turgut, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır, Mili Eğitim Şubesi ve beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir’de geçtiğimiz yıl da 9 okulun beyaz bayrak sertifikası almaya hak kazandığını hatırlatarak, “Bu yıl da 17 okulumuz beyaz bayrak almış bulunmaktadır”dedi.

Beyaz bayrak almak için ilçede 7 okulun da başvurusu olduğunu vurgulayan Konuk, son iki yıl içerisinde beyaz bayrak alan okul sayısının 26’ya ulaştığını kaydetti. İl genelinde ilçe olarak bu konuda ciddi manada önde olduklarını, hedeflerinin bir sonraki eğitim öğretim yılında ilçe genelindeki tüm okullara bu sertifikayı kazandırmak olduğunu dile getiren Konuk, şöyle konuştu:

“Bu sertifikayla beraber neler kazandıracağız okullarımıza, temiz, sağlıklı okullar olmuş olacak eğitim kurumlarımız. Sürekli denetimden geçmiş olacak,sağlık  ve hijyen noktasında. Önemli olan geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızı sağlıklı olarak yetiştirmek, hedefimiz bu. Bununla beraber 9 okulumuz da beslenme dostu okul projesi kapsamında. Beyaz  bayrak alan okullarımıza bu sertifikaları verebiliyoruz. Dolayısıyla beyaz bayraktaki hedefimize ulaştıkça, beslenme dostu okul sayımız da artmış olacak. Bir yandan sağlıklı, temiz, hijyenik okullarla ilgili projeler üretirken, diğer yandan da tasarrufla ilgili mavi bayrakla ilgili okullarımız var. AB projeleriyle ilgili çalışan okullarımız var. Bunların hepsinin sayısını inşallah ilçemizde hep beraber artırmış olacağız. Bu konularda ciddi anlamda gayretleri olan okul idarecilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr.Durmuş Ali Turgut da konuşmasında, oluşan tablonun Beyşehir adına gurur verici bir tablo olduğuna vurgu yaparak, “Diğer ilçelere nazaran Beyşehir bu konuda bir numara, açık ara öndeyiz. Yani rakip tanımıyoruz. Bunun sebebi, Milli Eğitim ve Sağlık teşkilatlarının sıkı bir şekilde, işbirliği içerisinde çalışmasıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, belge alan okullarımızı tebrik ediyoruz.”dedi.

Konuşmaların ardından beyaz bayrak almaya hak kazanan okullara bayrak ve sertifikaları verildi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, ilçesinde, beyaz, bayrak, sertifika, almaya, hak, kazanan,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehir'de 17 Okul'a Beyaz Bayrak Verildi
Beyşehir'de 17 Okul'a Beyaz Bayrak Verildi
Beyşehir'de 17 Okul'a Beyaz Bayrak Verildi
Yorumlar
Haber Yazılımı