Haber Detayı
01 Haziran 2015 - Pazartesi 12:02 Bu haber 6065 kez okundu
 
Canan Karatay Beyşehir'de
BEYŞEHİR - Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, Göl Kitap Fuarı kapsamında Beyşehir’e geldi.
Eğitim-Kültür Haberi
Canan Karatay Beyşehir'de

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, beslenme önerileri ve diyet programlarıyla sık sık gündeme gelen, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’la birlikte Kon Tv’nin canlı yayın konuğu oldu.
            Beyşehir Kaymakamlığı, Beyşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beyşehir Ticaret Odası tarafından organize edilen 1. Beyşehir Göl Kitap Fuarı kapsamında gerçekleşen programa Beyşehir halkı yoğun ilgi gösterdi.
            Program boyunca sağlıklı yaşam ve beslenme önerilerinde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay “Ben ezbere konuşmuyorum, bana ‘ezber bozan’ diyorlar, ben ezber bozarım ama ezbere konuşmam” dedi. İzleyicilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr.  Karatay’a program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk çiçek takdim ederken, Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Göksu’da Beyşehir’in simgesi tarihi Taş Köprünün yer aldığı bir tablo hediye etti.
            Canlı yayın Programı’nın sonunda okurları için kitaplarını imzalayan, hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektiren Prof. Dr. Canan Karatay çok sıcak karşılandığını belirterek, organizasyonun çok güzel olduğunu, ilk kez düzenlenmesine rağmen çok başarılı bulduğunu ve uluslararası boyuta çıkmasını dilediğini belirtti.
            Prof. Dr. Karatay, geçen ay piyasaya çıkan “Anne Adayları ve Hamileler için Karatay Diyeti” isimli kitabına da değinerek, hamilelerde şeker yüklemesine karşı olduğunu ifade etti. Hamilelerin kilo almaması ve sağlıklı beslenmesi için anne adaylarına önerilerde bulunduğunu vurgulayan Karatay, “Görüyorum ki, artık bebekler ana rahminde hastalanmaya başlıyor. Yani bunu bütün bilimsel çalışmalar da gösterdi ki, kalp, kanser ve şeker hastalığı, obezite ve tansiyon ana rahminde iken atılıyor. Ana rahminde annenin ve çevrenin bozukluğu, yanlış beslenmesi, yanlış yaşam biçimi ile atılıyor. Bunu önlemek de hepimizin elinde. İleride sağlıklı bir gelecek istiyorsak, bunları hamile kalmadan önce planlayıp buna göre davranmamız lazım. 24’üncü haftada ve 28’inci haftada şeker yükleme yapılmasının hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Ana rahmine düştüğünden itibaren tedbir almamız lazım” diye konuştu.
         Karatay, beslenme konusundaki ezber bozan açıklamaları ile ilgili kendisine karşı olanlarla ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir dava konusu olmadığını, ancak hakkında suç duyuruları olduğunu söyledi. Karatay, "Bütün savcılarımız takipsizlik kararı verdi. Onların ve herkesin düşüncesine ben saygılıyım. Yalnız meslektaşlarım da belden aşağı konuşmasın. Bana ’bunak’ diyorlar Bana ‘o psikiyatristtik kapatın’ diyorlar. Ben de onlara diyorum ki, sizin bana bunak demeniz önemli değil, ben size bunak dersem benim dediklerim üç vakte kadar çıkıyor. Çünkü ben bilimsel olarak konuşuyorum. Benim bütün söylediklerim bilimsel çalışmaların incelenmesi sonucu. Ben ezbere konuşmuyorum. Bana ‘ezber bozan’ diyorlar, ben ezber bozarım ama ezbere konuşmam” dedi.
            Program sonrası karatay festival alanını gelen hayranlarına, kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Kalp, İç, Hastalıkları, Profesörü, Canan, Karatay, Göl, Kitap, Fuarı
Yorumlar
Haber Yazılımı