Haber Detayı
11 Eylül 2023 - Pazartesi 11:54 Bu haber 30718 kez okundu
 
Çetmili Kara Ali Çavuş ve Oğlu Memleketlerinde Anıldı
BEYŞEHİR - Milli mücadele kahramanlarından Çetmili Kara Ali Çavuş ve oğlu sancaktar Mehmet onbaşı, memleketleri Beyşehir’in Akçabelen mahallesinde düzenlenen programda anıldı.
Yaşam Haberi
Çetmili Kara Ali Çavuş ve Oğlu Memleketlerinde Anıldı

BEYŞEHİR - Milli mücadele kahramanlarından Çetmili Kara Ali Çavuş ve oğlu sancaktar Mehmet onbaşı, memleketleri Beyşehir’in Akçabelen mahallesinde düzenlenen programda anıldı.

Çetmili Kara Ali Çavuş ve oğlu sancaktar Mehmet onbaşı için yerleşim merkezinde ilçe dışında yaşayan torunları tarafından anma programı düzenlendi.

Şehitler ve Gaziler Parkı’nda düzenlenen programda Kara Ali Çavuş ile oğlu Mehmet onbaşı için mevlid-i şerif okutuldu, dualar edildi.

Parktaki baba oğul anıtı önünde Türk bayrağının göndere çekilmesi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Adil Bayındır, Kara Ali Çavuş ve oğlu Mehmet Onbaşı'nın cümlelerle, mısralarla anlatılamayacağını vurgulayarak, "Bu vatanı bize vatan yapanların emaneti, emanetimizdir. Bizim ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek sloganın temelinde bir murat etmiş Kara Ali Çavuş evladımı bari göster yarabbi demiş.

8 yaşında bırakıp gitmiş evladını 18 yaşında karşısında bulmuş. Bir gece, düşünsenize ^oğlumla bir gece yarabbi sabahına al istersen canımı^ demiş. Bunun anlamı budur. Destanı da budur.

Yaradanın da kudreti budur. Babaoğlu buluşturan Mevla’ya şükürler olsun Kara Ali Çavuş bağrına bastığı evladının şehit düştüğü an kucağında taşıyacağını ve akabinde şehit düşeceğini bilmezdi.

Bu toprağı bize armağan edip bırakıp gidenlerden ne kadar gurur duysak azdır diyorum. Kara Ali Çavuş ve Mehmet Onbaşını rahmetle anıyorum. Allah hepsinden gazilerimizden ve bu uğurda can veren şehitlerimizden Allah razı olsun."ifadelerine yer verdi.

Şehit Kara Ali Çavuş'un Akçabelen Mahallesi’nde yaşayan ailesi ve torunları adına konuşan Durmuş Ali Gökoğlu ise 101 yıl önce doğduğu topraklardan vatan savunması için ayrılarak şehit düşen, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir destanın kahramanlarının torunları olmaktan onur ve gurur duyduklarını anlattı.

Programa, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Gümüşkan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Ahmet Taşkın, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Çetmili, Kara, Ali, Çavuş, ve, Oğlu, Memleketlerinde, Anıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı