Haber Detayı
16 Ekim 2023 - Pazartesi 12:17 Bu haber 2063 kez okundu
 
Gazi Taşkın öğrencilere gaziliği anlattı
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Ahmet Taşkın, Beyşehir’de ilkokul öğrencilerine gazilik ünvanını anlattı.
- Haberi
Gazi Taşkın öğrencilere gaziliği anlattı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Ahmet Taşkın,  Beyşehir’de ilkokul öğrencilerine gazilik ünvanını anlattı.

Gazi Ahmet Taşkın, kızı Eda Taşkın’ın da öğrenim gördüğü Şehit Osman Çınar İlkokulu’nda 4.sınıf öğrencileriyle düzenlediği söyleşide bir araya geldi.

Sınıf öğretmeni Sıdıka Kalay’ın daveti üzerine öğrencilerle buluşan Gazi Taşkın, gazilik hakkında bilgiler verirken vatan, millet ve bayrak sevdası üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Taşkın, gazinin en kısa tanımla onurlanmış asker olduğunu belirtirken, gaziliğin Türk toplumunda en eski kahramanlık ünvanlarından birisi olduğuna dikkati çekerek, “Gazi, Allah yolunda ve vatan uğrunda savaştığı ve şehit olmayı arzu ettiği halde savaş alanında ölmeyen, yaralanıp sağ kalan kimseye verilen manevi bir ünvandır.”ifadelerine yer verdi.

Kendisinin de vatani görevini yaparken Muş’ta katıldığı terör operasyonunda 10 Mayıs 2007 tarihinde mayın patlaması sonucu ağır yaralandığını ve uzun bir tedavi sürecinin ardından sağ gözünü kaybettiğini ve başında şarapnel parçası ile yaşamını devam ettirmek zorunda kaldığını anlatan Taşkın, ardından kendisine gazilik ünvanı verildiğini söyledi. Taşkın, aynı patlamada aynı mevzide birlikte görev yaptığı silah arkadaşını ise kaybettiğini ve şehit düştüğünü anlattı.

 Taşkın, söyleşine dernek olarak yürüttükleri çeşitli faaliyetlerden de söz etti.

Taşkın, öğrencilerin gazilik ünvanı hakkında yönelttiği  farklı soruları da cevaplandırdı.

Taşkın söyleşiden sonra kendisine teşekkür eden öğrencilerin sınıf öğretmeni Sıdıka Kalay’a günün anısına TSK bardağı ve derneğin yayın organlarından dergi hediye etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Gazi, Taşkın, öğrencilere, gaziliği, anlattı,
Yorumlar
Haber Yazılımı