Haber Detayı
16 Ekim 2023 - Pazartesi 12:15 Bu haber 47525 kez okundu
 
Türkiye’nin ilk tematik gençlik kampını Bakan Osman Aşkın Bak açacak
Hüyük ilçesinde yapımı tamamlanan Türkiye’nin kerpiç mimarisi tarzında yapılardan oluşan ilk tematik gençlik ve tarım, spor kampı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla açılacak.
Bölgeden Haberi
Türkiye’nin ilk tematik gençlik kampını Bakan Osman Aşkın Bak açacak

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, kampın 16 Ekim Pazartesi günü saat 18.00’de Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından düzenlenecek törenle açılarak gençlere hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Başkan Çiğdem, sanatçılara ait kerpiç evlerin de bulunduğu Hüyük’ün Çavuş Mahallesi’ndeki Sonsuz Şükran Köyü’nün hemen yanı başına inşa edilen kampın bir süre önce yapımının tamamlandığını belirtti. Kampın hizmete girmesiyle Türkiye’nin dört bir yanından ilçeye gelecek gençleri burada ağırlamaya başlayacağını söyledi.

Çiğdem, “Kampa katılacak gençler, burada toprağa dokunacak, fidan dikip tarımsal faaliyetler içerisinde yer alacak, gençlik ve sportif faaliyetler de yapabilecek.

Belediye olarak yürüttüğümüz girişimler üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Hüyük ilçesimize Türkiye’nin ilk tematik gençlik, tarım kampının kurulması için çalışmalar yaklaşık üç yıl önce başlamıştı.

Kovid döneminde çalışmalar biraz yavaşlamıştı ama sonuna gelerek yapımı çok şükür tamamlandı. Allah izin verirse, Türkiye’nin ilk tematik tarım, gençlik ve spor kampı Gençlik ve Spor Bakanımız ve milletvekillerimizin desteğiyle Hüyük ilçemizde önümüzdeki dönemde öğrenci almaya başlayacak.150 öğrenci planlanıyor ilk etapta. Bakanlığımız bunu planlamaya koydu. Son rötuşlarını yapıyoruz şu anda.” İfadelerine yer verdi.

Bu kampa Türkiye’nin değişik illerinden hiç toprağa dokunmamış çocukların gelerek burada toprağa dokunarak tarımsal faaliyetlerde bulunacağını, fidanlar dikip yetiştirilen sebze ve meyveleri toplayacağını anlatan Çiğdem, “Biz pazarda onlara küçük küçük o kamptaki yetiştirdikleri ürünleri satmak üzere tezgahlar da açacağız. Güzel bir satış stantı kuracağız. Ayna zamanda üreten çocuklarımız pazarlamayı da öğrenecekler. Kampta marangozhaneler olacak, seralar olacak, hayvancılık üniteleri olacak küçük çaplarda. Gelen çocuklar dokunduğunda toprağa ve toprakla ilgili bütün kısımlarda en minimum sürede de bilgi sahibi olup buradan ayrılacak. Belki 30-40 belki 70 yıl sonra Hüyük’ten çocuklarına anlatacakları çok güzel anıları olacak. Burada gençliğe yönelik her türlü diğer aktivitelerden de istifade edecekler. Bu gurur ilçemiz olarak bize yeter diyorum.”diye konuştu.

180 BİN METREKARELİK ALANA KURULUYOR

180 bin metrekarelik bir alana sahip olan kampta 15 konaklama binası, 5 de açık dersliklerin bulunduğunu aktaran Çiğdem, şunları kaydetti:

“Kampımızda 900 metre kapalı alan, sosyal tesis, ilerisinde okçuluk, atış sporlarına yönelik bir alan, ateş çukurları, ilerisinde yine farklı spor dalları, tasarım atölyeleri, mekanik atölyeler yer alıyor.

Ayrıca, tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi için 30-40 bin metrekarelik bir sulanabilir arazimiz de var. Belediye olarak kampa tahsis edip bu alanın günü birlik ekilip dikilebilecek, tarımsal faaliyetler yapılabilecek hale getirilmesini planlıyoruz.

Burası zaten adı gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilk tematik tarımsal kamplarından birisi olacak. Hizmet vermeye başladığında aslında herkes ne yapmaya çalıştığımızı daha iyi anlayacak, daha iyi görecek.

Günümüzde artık unutulmuş yapı tekniğini, bizim doğup büyüdüğü evlerin tekrar böyle bir modernizasyona giderken geleneği de bozmadan bu kamplarda kullanılmasını çok önemsedik. Sonsuz Şükran Köyü’nün kuruluşunda da böyle bir çalışma yapmıştık. Elimizde kerpiç mimari evler yapabilen bir özel ekip var. Onların desteğiyle böyle güzel bir alan ortaya çıkardık. Birer katlı yapılar ve önlerinde mini hobi bahçeleri var, ama asıl tarımsal bahçeleri daha da ileride olacak şekilde. Kampın yer tahsisini, altyapısını Belediye olarak bizler oluşturduk. Hizmete girdiğinde işletmesini Bakanlığımız yapacak. Gençler için burası çok önemli bir kazanım ve hizmet olacak. Burası ziraat mühendisinden bahçıvanına, temizlik işçisinden aşçısına varıncaya kadar 55 kişinin istihdam edileceği bölgemiz için de mini bir fabrika niteliğinde bir alan olacak. Kampımızın açılış programına tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Türkiye’nin, ilk, tematik, gençlik, kampını, Bakan, Osman, Aşkın, Bak, açacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı