Haber Detayı
27 Haziran 2019 - Perşembe 17:18 Bu haber 7970 kez okundu
 
Huğlu'da Geleneksel Köprülü Kanyon Gezisi
BEYŞEHİR - Beyşehir’e bağlı ünlü av tüfeği üretim merkezlerinden Huğlu Mahallesi, hafta sonu gerçekleştirilecek ve bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan Geleneksel Köprülü Kanyon Gezisi etkinliğine hazırlanıyor.
- Haberi
Huğlu'da Geleneksel Köprülü Kanyon Gezisi

BEYŞEHİR - Çocuklara karne hediyesi etkinliği olarak başlayan geleneksel organizasyon yerleşim merkezinde 19 yıldır motosiklet tutkunlarını buluşturuyor

HUĞLU'DA GELENEKSEL KÖPRÜLÜ KANYON GEZİSİ HEYECANI

Beyşehir’e bağlı ünlü av tüfeği üretim merkezlerinden Huğlu Mahallesi, hafta sonu gerçekleştirilecek ve bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan Geleneksel Köprülü Kanyon Gezisi etkinliğine hazırlanıyor.

Organizasyon komitesi üyeleri Abdurrahman Akbaş, Necmettin Tural ve Erol Uyar Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’ı etkinlik öncesinde makamında ziyaret etti. Ziyarette düzenledikleri etkinliğin ayrıntıları hakkında bilgiler veren komite üyeleri Başkan Bayındır’ı Huğlu Mahallesi’ndeki organizasyona davet etti. 
Komite üyeleri Belediyeden ayrılırken Bayındır’la birlikte bir motosikletle günün anısına toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

KARNE HEDİYESİ OLARAK BAŞLAYAN ETKİNLİK ARTIK RAHMETLİ "HASAN AKBAŞ" ANISINA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Huğlu’da 2001 yılında öğrencilere eğitim yılı sonunda karne hediyesi olarak başlayan ve mahalle sakinlerinden Hasan Akbaş tarafından başlatılan motosikletli Köprülü Kanyon Gezisi etkinliği uzun yıllar geleneksel olarak günümüze kadar da devam etti. 2014’de Akbaş’ın vefat etmesinin ardından ise organizasyon her yıl Hasan Akbaş anısına gerçekleştirilmeye başlandı.

SPONSOR DESTEĞİYLE DÜZENLENİYOR, DÖNÜŞTE HUĞLU'DA MUHTEŞEM BİR KARŞILAMA YAPILIYOR

Sabahın erken saatinde Huğlu meydanında toplanan motosiklet sevdalıları, mahalle sakinlerinin uğurlaması eşliğinde yerleşim merkezinden hareket ettikten sonra Derebucak üzerinden Köprülü Kanyon’a gitmek üzere yola çıkıyor. Motosikletleriyle yol güzergahından ilerleyen katılımcılar, öğlen saatlerinde ise Kanyon’a ulaştığında verilen 4 saatlik bir serbest zaman dilimi kapsamında, kanyonda yüzüp buradaki rafting etkinliklerine katılabiliyor, isterse çevresindeki alanlarda piknik yapabiliyor.

Daha sonra ise dönüş yolculuğu başlıyor. Sabah başlayan gezi gece saatlerinde Huğlu Meydanı’na saat 23.00 sıralarına gelindiğinde noktalanıyor.

Huğlu halkı 7’den 77’ye herkes gezi dönüşü motosiklet tutkunlarını meydanda toplanarak oldukça ilgi çeken havai fişek gösterileri eşliğinde, adeta bir festival atmosferi altında karşılıyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Huğlu'da, Geleneksel, Köprülü, Kanyon, Gezisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı