Haber Detayı
03 Aralık 2019 - Salı 13:24 Bu haber 4247 kez okundu
 
Motorsiklet tutkunları festivaliçin bir araya geldi
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren motosiklet tutkunlarının Beyşehir’de ilk kez düzenlenmesini planladıkları “motor festivali”ni yapabilmek amacıyla Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde oluşturulacak farklı bir etkinlik kolu ile aynı çatı altında biraraya geldiği bildirildi.
Spor Haberi
Motorsiklet tutkunları festivaliçin bir araya geldi

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren motosiklet tutkunlarının Beyşehir’de ilk kez düzenlenmesini planladıkları “motor festivali”ni yapabilmek amacıyla Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde oluşturulacak farklı bir etkinlik kolu ile aynı çatı altında biraraya geldiği bildirildi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, dernek  bünyesinde bisiklet ve trekking doğa yürüyüşleri toplulukları ile fotoğraf kulübünün faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, bu topluluklar arasına platform olarak bir yenisini daha eklemek istediklerini söyledi.

Bu kapsamda Beyşehir ilçesi genelinde dernek, farklı topluluk ya da grup isimleriyle faaliyet gösteren motosiklet tutkunlarını da aynı çatı altında biraraya getirmek istediklerini belirten Büyükkafalı, “İlçemizde motosiklet sevdalısı olan bu topluluk ve grupları derneğimiz bünyesinde faaliyet gösteren birer etkinlik kolu olarak aramıza dahil etmek için düğmeye bastık. Bu anlamda, ilçemizdeki tüm motosiklet tutkunlarının katılımıyla ortak bir toplantı icra ettik” dedi.

BEYŞEHİR MOTOR FESTİVALİ’NE DOĞRU…

Beyşehir bölgesinde motosiklet sporlarıyla ilgilenen çok sayıda motosiklet tutkunu olduğunu da vurgulayan Büyükkafalı, bunların birarada etkinlik yapabilecek yetenek ve kabiliyetini geliştirmek istediklerini belirterek,  yürüttükleri yeni çalışmaya ilişkin de şu bilgileri verdi: “Motosiklet tutkunları olarak kurulmuş olan bir dernek ve ayrıca kulüp, arkadaş grupları da var. Her türlü motosiklet etkinliklerini yıl içerisinde yapıyorlar. Ama bu böyle kendi aralarında  sınırlı kalıyor. Etkinlik ve tanıtım anlamında güçlü olan derneğimiz çatısı altında başka bir etkinlik kolu kurarak bölgemizdeki tüm motosiklet tutkunlarını biraraya getirmek, böylece bu alanda da birlikteliği sağlamak istedik. Amacımız; henüz İç Anadolu Bölgesi’nde yapılmayan bir motor festivalinin bu kuracağımız platform tarafından yapılmasını sağlamak. Böylece ilçemize bir Beyşehir Motor Festivalini de kazandırmak istiyoruz. Türkiye genelinde bu spora gönül vermiş olan çok sayıda insan var. Bu yolla bölgemizi de tanıtmayı hedefliyoruz. Bu birliktelik, inanılmaz bir destek aldı ve ilk toplantımızda salonumuz yeterli gelmedi. Tüm dernek grup ve diğer motorseverlerin tam desteği ve ilgisi ile bu birliktelik şu an oluşmuş durumda. Toplantıda, Beyşehir Motosiklet Platformu’nun Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde oluşmasına karar verildi. 11 gönüllü kişi ile Beyşehir Motor Festivali Çalışma Grubunu da oluşturduk. Bu birlikteliğe katılan dernek ve gruplarımız ise şöyle: Beyşehir Enduro Motosiklet Külübü Derneği, Huğlu HUMOS,  Huğlu Enduro Kulübü, Beyşehir Motosiklet Kulübü, Bey Erduro Grubu, Kurucuovalı Motorize Ekibi, Beyşehir Asil Jawacılar Grubu. Bu birlikteliğe inanan ve destek veren tüm motor severlere aramıza katılmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Motorsiklet, tutkunları, festivaliçin, bir, araya, geldi,
Yorumlar
Haber Yazılımı