Haber Detayı
29 Mart 2019 - Cuma 12:39 Bu haber 10344 kez okundu
 
Üzeyir Yaşar: Gençlik yıllarımı Beyşehir’e hizmet etmek için adayacağım
BEYŞEHİR - Cumhur İttifakı Beyşehir Belediye Başkan adayı Üzeyir Yaşar, “Konya’nın en genç belediye başkan adayı olarak, gençlik yıllarımı ben memleketim Beyşehir’e hizmet etmek için adamaya geliyorum” dedi.
Siyaset Haberi
Üzeyir Yaşar: Gençlik yıllarımı Beyşehir’e hizmet etmek için adayacağım

BEYŞEHİR - Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Yaşar, kendisine eşlik eden AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış ve partililerle birlikte ilçeye bağlı dış mahallelere yönelik ziyaretlerini sürdürdü.

Yaşar ve beraberindekilerin son ziyaret adresi Aşağı Esence Mahallesi oldu. Mahalle sakinleriyle biraraya gelen Yaşar, 31 Mart’ta yapılacak seçimde şahsına ve Cumhur ittifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uğur İbrahim Altay ile meclis üyelerine destek istedi.

Konya’nın en genç belediye başkan adayı olduğunu hatırlatan ve Beyşehir coğrafyasındaki 67 mahalleye de hakim olduğunu ve sorunlarını yakından bildiğini vurgulayan Yaşar, “Yaşım genç… Ben 67 mahallemizin hepsine de hakimim. Benim derdim bu 67 mahallede nasıl başarılı olabilirim, bu 67 mahalleyi nasıl kalkındırabilirim. Ben şehrimin gençlerine, kadınlarına, insanlarına nasıl istihdam sağlayabilirim, Beyşehir için nasıl bir vizyon oluşturabilirim, yeni bir Beyşehir’i nasıl oluşturabiliriz, ben bunların derdindeyim. Bunun için yollara düştük. Gençlik yıllarımı ben memleketim Beyşehir’e hizmet etmek için adamaya geliyorum. Beyşehirli olarak biz başarıya gerçekten açız. Başarılı da olmak zorundayız. Bizim başka gidecek yerimiz yok, 1 Nisan’da sonuç ne olursa olsun, başkan olayım ya da başkanlığım bitsin, ben yine Beyşehir’de yaşayacağım. Ben başka bir yere gitmeyeceğim. Benimle yine sokaklarda, caddelerde, hastanede, postanede karşılaşacaksınız. Ben her zaman sizlere hesap verebilen birisi olacağım. Ben samimi, halis bir niyetle bu yola çıktım” diye konuştu.



“BEYŞEHİR’E HİZMET İÇİN GECEMİ GÜNDÜZÜME KATACAĞIM”

Şahsının gönül belediyeciliği döneminin adayı olduğunu da konuşmasında vurgulayan Yaşar, gönül belediyeciliği anlayışında 7/24 saat hizmet anlayışının hakim olduğunu hatırlattı. 7 gün 24 saat ilçeye hizmet etmek için gecesini gündüzüne katan bir mesai anlayışı içerisinde olacağını vurgulayan Yaşar, şöyle devam etti: “Ben Aşağı Esence’yi  Aşağı Esenceliler’le birlikte yöneteceğim. Belediyede oturan, makamların başkanı değil, halkın belediye başkanı olacağım.  Biz artık o dönemleri kapattık.  Beyşehir Belediyesi olarak ilçemize hizmet kazandırırken çok iyi bir koordinasyonu sağlamamız gerektiğinin bilincindeyiz ve bunu yapmak zorundayız. Artık büyükşehirimizden, iktidarımızdan hizmeti daha çok koparmanın derdinde olacağız. Bunun için var gücümüzle mücadele edeceğiz.  Üzerimize düşen ne varsa yapacağız, ben ne diyorum ‘gencim’ diyorum,  gece gündüz koşturacağım,  akşam 6’da eve filan gitmeyeceğim,  sabahtan akşama kadar, geceye kadar 67 mahallede olduğu gibi  siz değerli Esenceli hemşerilerimin  emrinde ve hizmetinde  olacağım.  Aynı benim gibi  meclis üyelerimiz de sizlerin hizmetinde olacak,  Aşağı Esencelilerin huzurunda net bir şekilde söylüyorum;  bu mahallemizin altyapısı  benim dönemimde  değişecek ve yapılacak, bunun  sözünü de veriyorum”



SERACILIK PROJESİYLE ÜRETEN GENÇLER DÖNEMİ BAŞLAYACAK

Yaşar, konuşmasında seçim beyannamesinde yer alan projelerin ayrıntıları hakkında da bilgilendirmelerde bulunurken, özellikle dış mahalleleri yakından ilgilendiren seracılık projesine de değindi. Bu projeyle işsiz gençleri üreten gençler haline dönüştüreceklerini vurgulayan Yaşar, “İstihdam diyoruz ya, gençlerimiz kendi işlerinin sahibi olsun, yaşadığı topraklarda doysun, vatanına, milletine, ekonomisine katkısı olsun istedik, önlerini açalım istedik. Bunun için bu seracılık projesini geliştirdik. Artık dönemimizde genç çiftçilerin sayısı artacak, her mahallede ilk yılda 21 gencimize seracılık desteği vereceğiz. Yılda bin 100, 5 yılda 5 bin 500 gencimiz üreten, kendi  işinin sahibi olan, daha iyi ekonomik koşullar içerisinde yaşam süren insanlar haline gelecek. Bu çok önemli bir rakam. İnşallah, bununla birlikte bölgemizde sulu tarımın daha da geliştirilmesi noktasında çalışmaları yürüteceğiz. Sulu tarımın daha da yaygınlaştırılmasına yönelik adımları atıyoruz, bununla birlikte inşallah gençlerimiz üretecek, çok iyi gelir imkanlarına kavuşacak. Biz günü kurtaran projelerle, hizmetlerle adımızdan söz ettirmek istemiyoruz. Beyşehir’in gelecek 10-20 yılını planlayalım istiyoruz. Gelişen tarımla birlikte Hal yapalım, soğuk hava depoları yapalım, Aşağı Esencemiz gelişsin, Beyşehir’imiz gelişsin. Memleketimiz seracılıkta, tarımda ilerlesin daha da iyi noktalara gelsin istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

“BEYŞEHİR’E GENÇ VE ENERJİK BELEDİYE BAŞKANI LAZIM”

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da konuşmasında, Beyşehir’e yeni dönemde genç  ve dinamik bir belediye başkanının seçilmesi gerektiğinin önemine işaret etti. Bu genç belediye başkan adayının Cumhur ittifakı kadrolarında yer aldığını hatırlatan Samancı, “Belediye başkanı terleyecek, koşacak, gayret gösterecek, her şeyden önemlisi genç olacak. Genç olmadı mı bu iş olmuyor. Ve vurdu mu masaya ses getirecek, o işi koparacak. İnşallah Üzeyir kardeşim bu genç, enerjik ve dinamik yapısıyla bu işi başaracak, yapacak, ilçemize en güzel hizmetleri kazandıracak. Yani, ilçemizi, mahallelerimizi gençler yönetecek. Öyle değil mi? Bizler de bu genç kardeşimizle birlikte inşallah tüm mahallelerimizin sorunlarını, taleplerini hep birlikte takip edeceğiz. Bu iş; her şeyden önemlisi uyum işi, ekip ve takım işi. Bu takımı 31 Mart’ta bozmayalım” dedi.



“ÜLKEMİZDE BELİRSİZLİKLERE KAPI ARALAMAYALIM…”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış ise, konuşmasında, 31 Mart’ın sadece belediye başkanlığı ya da belediye meclis üyesi seçimi olmadığını vurgulayarak, “Ya 17 yıldır olduğu gibi  ‘istikrar sürsün,  Türkiye büyüsün’  diyeceğiz  ya da ülkemizdeki belirsizliklere  kapı aralayacağız” dedi.
Akış, kendilerinin de insan olduğunu ve hatalarının olabileceğini vurgulayarak şöyle konuştu:
“Yaa Mustafa Akış, yaa Gülay Samancı  geliyorsunuz her seçim  ‘bu seçim en kritik seçim’ diyorsunuz… Evet en kritik seçim…   Eğer sadece  millete dayanıyorsanız, hiçbir vesayete dayanmıyorsanız, tanklara, tüfeğe, askere, örgütlere, terör örgütlerine  dayanmıyorsanız  başkası gibi PYD ve PKK’ya sırtınızı dayamadıysanız  millete sırtınızı dayadıysanız, sizin seçiminiz her zaman en kritik seçim…  Yine en kritik seçime gidiyoruz, hatamız var mı var elbette, eksiklerimiz var mı var, gönül kırdık mı elbette kırmışızdır, insanız, bunları tamir etmeye geliyoruz”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Üzeyir, Yaşar:, Gençlik, yıllarımı, Beyşehir’e, hizmet, etmek, için, adayacağım,
Yorumlar
Haber Yazılımı