Haber Detayı
23 Şubat 2017 - Perşembe 09:06 Bu haber 7249 kez okundu
 
15 Temmuz Gazileri, O Geceyi Anlattı
BEYŞEHİR - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanan Gaziler Enes Alacayaka, Zafer İpek ve Gökmen Yılmaz o gece yaşadıklarını öğrenciler, öğretmenler ve Beyşehirlilerle paylaştılar.
Güncel Haberi
15 Temmuz Gazileri, O Geceyi Anlattı

BEYŞEHİR - Beyşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün organizasyonu ile Beyşehir Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda Gazi Enes Alacayaka; ‘15 Temmuz'un Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Mazlumlara silahlar, tüfekler ve tanklarla eziyet edildiği vurgulayan Alacayaka, zalimlerin kafa, göz, boyun, kol demeden neresi gelirse vurduklarını aktardı. Külliye’nin duvarında saf tutarak namaza Fetih suresiyle başladık ama bu hainlerin namaza da saygısı yoktu. Namaz esnasında üzerimizden sürekli alçak uçuş yapıyorlardı.Secdeye kapandığımız sırada çok şiddetli bir patlama sesi geldi.Sesin şiddetiyle secdede şehadet getirdim. Ama korkmadık. Şahadet aşkıyla şahadete yürüdük. Bazılarımız şehit bazılarımız gazi oldu’’ dedi.

Gazi Gökmen Yılmaz ise ‘’O gece TRT binasının önüne gittiğini, binanın önündeki askerlerin vatandaşlara karşı tutumu karşısında dayanamayarak bir şeyler yapmam gerekiyordu. Ve oarda askerlerin başında bulunan rütbeli bir komutana müdahalede bulundum, onun üzerine 20-30 kadar asker beni linç etmişler, sonrasını hatırlamıyorum’ dedi.

Gazi Zafer İpek de ‘ o gece İstanbulda Vatan Caddesine çıkmıştım. Tanklar Emniyet Müdürlüğüne doğru ilerliyorlardı. İlerleyen bir tankın üzerine çıkmıştık. Tankın üzerinde askerle tartışmaya başladım. O sırada tüfeğin dipçiğiyle bana vurarak beni tanktan aşağıya attı ve tankın knarlarına çarparak yere yuvarlanarak yaralandım’’dedi.

Bugün aynı şekilde bir daha yaşansa hiç düşünmeden tankların, topların, tüfeklerin önünde durabileceğini vurgulayan Gaziler, bizim gidebileceğimiz başka bir ülkemiz yok. Bu vatana hep beraber sahip çıktık, çıkacağız." ifadelerini kullanarak sizlerden isteğimiz 15 Temmuzu unutmayıp unutturmamalıyız dediler.

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: 15, Temmuz, Gazileri,, O, Geceyi, Anlattı,
Yorumlar
Haber Yazılımı