Haber Detayı
18 Eylül 2017 - Pazartesi 12:21 Bu haber 4298 kez okundu
 
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Başladı
BEYŞEHİR - 2017-2018 Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Anıt Alanında tören düzenlendi.
Eğitim-Kültür Haberi
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

BEYŞEHİR - 2017-2018 Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Anıt Alanında tören düzenlendi. Tören Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. 
     İlçe milli eğitim müdürü Musa Konuk yeni eğitim öğretimin başlaması nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Konuk, açıklamasında; "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

     Sevgili öğrencilerimizin, okullarda aldığı eğitim ve bilgi ışığında ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaklarına inanıyoruz. Ülkemizin, ekonomi, bilim, sanayi, kültür, spor ve sosyal alanda dünyada adından söz ettirmesi siz öğrenciler, sizleri yetiştiren öğretmenlerimiz ve velilerimiz sayesinde olacaktır.

       Araştırıp sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen nesiller yetiştirmek adına yeni bir heyecanla değerlendirilmesi gereken yeni eğitim öğretim dönemine öğrencilerimiz yenilenen müfredatla başlayacaklar.

       Yenilenen müfredatla birlikte; dersler temel değer, bilgi, beceri, yeterlilik, yetkinlik, tutum ve davranışlar birbirleriyle uyumlu bir bütünlüğe kavuşturuldu. Ayrı ayrı olmaktan ziyade ahenkli bir bütünlüğe ulaşılması hedeflendi. Değerlerimize uygun olmayan unsurlar ayıklandı ve müfredatlar ile değerlerimiz arasında bağ oluşturuldu. Müfredatlar güncel, yeni ve canlı bir dokuda hazırlandı. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda en önemli basamağın nitelikli bir eğitim olduğundan hareketle, yenilenen müfredat çocuklarımızın pozitif bilimleri kavramasının yanı sıra, milli ve manevi değerlerini öğrenme ve içselleştirmesi anlamında da iyi bir fırsat olarak görülmelidir.

         Bu duygu ve düşüncelerle, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının; değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 2017-2018, Eğitim, Öğretim, Yılı, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı