Haber Detayı
22 Eylül 2017 - Cuma 10:04 Bu haber 4403 kez okundu
 
Araştıran Okulda, Öğrenme Liderliği Semineri
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi konferans salonunda okul/kurum yöneticilerine yönelik “Yeni Nesil Okul, Araştıran Okul ” adlı seminer düzenlendi.
Eğitim-Kültür Haberi
Araştıran Okulda, Öğrenme Liderliği Semineri

BEYŞEHİR - Seminer, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yavuz tarafından verildi.

       Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; ‘Beyşehir’de eğitimin kalitesini artırmak, idareci ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm eğitim personelinin kişisel ve mesleki yeterliliklerine katkıda bulunmak amacıyla; belirli aralıklarla konferanslar, seminerler ve toplantılar düzenlemekteyiz’ dedi.

      “Yeni Nesil Okul, Araştıran Okul” seminerinde Prof. Dr. Mustafa Yavuz; doğru bildiğimiz yanlışlar üzerinde durarak bilimsel araştırmalar ışığında idareci ve öğretmenlerin aslında neler yapması gerektiğini söyledi. “Şu an geride kaldı, yeni şeyler söylemek lazım. Bilim, teknoloji, dünya hızla gelişip değişirken eğitimin, idareci, öğretmen ve kurumların yerinde sayması beklenemez” şeklinde konuştu.

      Prof. Dr. Mustafa Yavuz: “Kaliteli mesleki eğitim, öğretmeni geliştirir. Başarı ve başarısızlık tesadüf değildir, başarılı okullar kaliteli öğretmenlere sahiptir” dedi.

       Prof. Dr. Mustafa Yavuz seminerinde; okuma alışkanlığı kazandırmanın altını çizerek “Öğrencilere Kutadgu Bilig kitabını bilip bilmediklerini sordum. Bir çok öğrenci biliyordu. Hiç bu kitabı incelediniz mi? Kaç cilt? diye sorduğumda kimse cevap vermedi. Öğrenciye adını, kimin yazdığını ezberlettik sadece. Öğrenci kitaba dokunmalı, incelemeli, karıştırmalı, bu yüzden okullarımızda, evlerde öğrenci seviyesine uygun çok kitap olmalı, mutlaka birinde kendinden birşeyler bulacaktır” dedi.
        Başarının ekosistemi, motivasyon, aile faktörü konularında da bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Yavuz seminerin sonunda katılımcıların sorularına yanıt verdi.

        Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk seminerin ilçemiz idareci ve öğretmenlere faydalı olduğuna inandığını belirterek, ilçemizde idareci ve öğretmenlerimizin yeterliliklerin ve motivasyonun artırılmasını önemsediğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk  İlçemize gelerek bu semineri gerçekleştirdiği için Prof. Dr. Mustafa Yavuz’a teşekkür ederek, günün anısına tarihi Taş Köprü tablosu takdim etti.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Araştıran, Okulda,, Öğrenme, Liderliği, Semineri,
Yorumlar
Haber Yazılımı