Haber Detayı
04 Nisan 2019 - Perşembe 18:45 Bu haber 5387 kez okundu
 
Başkan Altay Mazbatayı Aldığı Gün Alt Geçit Temeli Attı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni YHT Tren Garı Binası ile Demiryolu Caddesi’nin kesiştiği noktaya yapılacak alt geçidin temeli; Konya milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, AK Parti ve MHP İl Başkanları ile vatandaşların katıldığı programla atıldı.
Bölgeden Haberi
Başkan Altay Mazbatayı Aldığı Gün Alt Geçit Temeli Attı

Konya’nın önemli yatırımlarından biri olan Yeni Yüksek Hızlı Tren Garı Binası ile Demiryolu Caddesi’nin kesiştiği noktaya Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak alt geçidin temeli atıldı. Temel atma programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye başkanları olarak mazbatalarını alır almaz kolları sıvayarak yeni dönemin başlangıcını yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Konya ulaşımı açısından önemli bir projenin hayata geçeceğini kaydeden Başkan Altay, “Özellikle Demiryolu Caddesi’nin kesintisiz şekilde taşıt trafiğine devam etmesini sağlayan bu alt geçit ile aynı zamanda tren garımıza gelen yayalarımız için otopark olarak önemli bir alan kazandırmış oluyoruz. Vatandaşlarımızın trafikle ilgili beklentileri yüksek. Biz de bunu karşılamak için çalışıyoruz. Yeni YHT Garımız Konya toplu ulaşım aksının merkezinde olacak. Burası hem şehir dışından gelenlerin başlangıçta duracakları ve dağılacakları bir alan olacak hem de metro akslarımızın toplanma merkezi ve son olarak banliyö hattını da hayata geçirmemizle birlikte toplu ulaşım aksının merkezi olacak. Böylece buraya gelen vatandaşlarımız için bu alt geçit önemli bir fonksiyon üstlenecek” diye konuştu.

“ÇOK BEREKETLİ BEŞ YIL YAŞAYACAĞIZ”

Konuşmasında, 3-4 ay önce başladıkları ve ekonomik ömrünü tamamlamış 3 yaya üst geçidinin de tamamlamak üzere olduklarını, Medaş Kavşağında yapılacak yaya üst geçidi için yer teslimi yaptıklarını ifade eden Başkan Altay, “Böylece projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Konyalılar seçimde büyükşehirler arasında bize en yüksek desteği vererek her türlü hizmetin, her türlü teşekkürün en iyisini hak ettiklerini sandıkta bir kez daha gösterdi. Biz de tüm belediye başkanlarımızla birlikte bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve teşkilatlarımızın desteğiyle Konya’ya hizmet etmek için bundan sonra gece gündüz demeden çalışacağız. İnşallah çok bereketli bir beş yıl yaşayarak böyle birçok projeyi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Altay son olarak İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bir toplantısı için Suudi Arabistan’a giderek, 2021 yılında ülkemizde yapılacak önemli bir organizasyonun için Konya sunumu gerçekleştireceklerini belirterek, oradan da Konya için önemli bir müjdeyle dönmeyi istediklerini söyledi.

ŞEHİR TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, şehir trafiğinin rahatlatılması ve bölgenin daha etkin kullanılması açısından temeli atılan alt geçidinin çok büyük önemi olduğunu belirerek, hayırlı olmasını temennisinde bulundu. AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Belediye Başkanlarımızın mazbatalarını aldıkları gün başlayan üretim kervanı Allah’ın izniyle beş yıl sürecektir. Ve hep beraber Cumhurbaşkanımızın önderliğinde beş yıl aralıksız Konya’ya hizmet edeceğimizi buradan beyan etmiş oluyoruz” diye konuştu. AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, bütün ihtişamiyle duran Yeni Yüksek Hızlı Tren Garı ile gurur duyduklarını ifade ederek, yeni garın önüne yapılacak alt geçidin hayırlı olmasını diledi. AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da, mazbataların alındığı gün hayırlı bir hizmete başlanmasının önemine dikkat çekerek, Yeni YHT Garı’nın yapımında ve alt geçitte emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından 22 milyon liraya mal olacak alt geçidin temeli dualarla atıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Altay, Mazbatayı, Aldığı, Gün, Alt, Geçit, Temeli, Attı,
Yorumlar
Haber Yazılımı