Haber Detayı
22 Mayıs 2017 - Pazartesi 11:20 Bu haber 5529 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi’nden Çocuklar İçin Tiyatro
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi’nin düzenlediği tiyatro etkinliği kapsamında “sayı dedektifleri” konulu çocuk oyunu sahnelendi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Belediyesi’nden Çocuklar İçin Tiyatro

BEYŞEHİR - Konya Devlet Tiyatrosu, Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde sahnelediği “sayı dedektifleri” isimli oyun ile Beyşehirli çocuklarla buluştu.

Salonu dolduran 3 ila 10 yaş arasındaki çocuklar,iki seans halinde sahnelenen oyunu Beyşehir Belediyesi’nin katkı ve destekleriyle aileleriyle birlikte ücretsiz olarak izleme imkanı buldu.

Oyunda, matematik çocuklara eğlenceli bir şekilde anlatılırken, matematikten nefret eden Sırma ismindeki bir çocuğun sayılar dünyasındaki eğlenceli yolculuğu konu edildi. Sırma, maceralı yolculuk sayesinde matematiğin ne kadar eğlenceli ve yararlı olduğunu öğrenirken, bu dersi artık sevmeye başlıyor.

BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Dalkılıç,  sahnelenen oyunun ardından yaptığı açıklamada, Konya Devlet Tiyatrosu’nun 2016-2017 sezonunda hazırlamış olduğu Özlem Saraç’ın yazdığı ve tiyatro sanatçısı Nevra Sayar’ın yönettiği “sayı dedektifleri” oyunu ile turneye çıktıklarını belirterek, “Turnemizin üçüncü ayağı olarak Beyşehir’e geldik. Burada oyunumuzu iki temsil sahneledik. Oyun, matematik dersiyle arası iyi olmayan küçük bir çocuğun bu derse nasıl ısınabileceğini, matematik dersine nasıl adapte  olabileceğini ve sevebileceğini anlatıyor. Küçük örneklerle bunu örneklendiriyor. Gelen  çocuk izleyicilere bu temayı aşılamaya çalışıyor çocuğumuz. Sezonumuzun ilk ayağında Afyon’daydık, ardından Akşehir ve Beyşehir’e geldik. Umarım, bundan sonra yine buraya gelebiliriz. Çünkü, çok güzel bir yer. Konya Devlet Tiyatrosu, benim müdür olarak bulunduğum zaman içerisinde buraya hiç turne yapmamıştı. Ama, burada yeni bir salonun olması, bu turnenin ilerleyen zamanlarda da yapılabileceği anlamına geliyor. Bu anlamda, burada bizi ağırlayan, oyunumuzun oynanmasında bize destek veren, yardımcı olan herkese, özellikle Beyşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Tiyatro oyununu büyük bir beğeniyle izlediklerini belirten Beyşehirli çocuklar ve aileleri de  Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a düzenlenen etkinlik nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi’nden, Çocuklar, İçin, Tiyatro,
Yorumlar
Haber Yazılımı