Haber Detayı
22 Mayıs 2017 - Pazartesi 11:14 Bu haber 7579 kez okundu
 
Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Başarısı
BEYŞEHİR - 11. Uluslararası MEB Robot Yarışması toplam 12 kategoride 2.834 robotun yarıştığı etkinliğe Beyşehir’den ilk defa Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz dört adet mini sumo ve beş adet çizgi izleyen robotlar ile katılarak büyük bir başarıya imza attı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Başarısı

 Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı, Konya´da bu yılki ana teması "Mevlana", sloganı ise "Ahican Hoşgörü Kenti Konya´da" olarak belirlenen  "11. Uluslararası MEB Robot Yarışması" ve ödül töreni, 12 Mayıs 2017 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Yarışmada Türkiye, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Panama, Romanya, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan´dan ekipler yer aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk yaptığı açıklamada; "11. Uluslararası MEB Robot Yarışması toplam 12 kategoride 2.834 robotun yarıştığı etkinliğe Beyşehir’den ilk defa Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz dört adet mini sumo ve beş adet çizgi izleyen robotlar ile katılarak büyük bir başarıya imza attı.

Üç gün süren  11.Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ön elemeleri geçerek tasarladıkları robotlarla iki gün yarışmalara katıldı. Uluslararası böyle bir organizasyonda Beyşehir'i temsil eden okul öğrencilerimizi, öğretmen ve okul yöneticilerimizi tebrik eder bir dahaki yarışmalar da başarılar dilerim" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Mesleki, ve, Teknik, Anadolu, Lisesinin, Başarısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı