Haber Detayı
04 Nisan 2017 - Salı 12:21 Bu haber 15453 kez okundu
 
Beyşehir’de 3.Geleneksel Reha Bilir Leylekler Vadisi ve İslibucak Doğa Yürüyüşü
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Geleneksel Reha Bilir Leylekler Vadisi ve İslibucak Doğa Yürüyüşü'ne doğaseverler yoğun ilgi gösterdi.
Yaşam Haberi
Beyşehir’de 3.Geleneksel Reha Bilir Leylekler Vadisi ve İslibucak Doğa Yürüyüşü

BEYŞEHİR - Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, açıklamada, dernek bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu olarak düzenledikleri doğa yürüyüşü etkinliğine aralarında Konya, Ankara'dan gelen fotoğrafsever ve doğaseverlerin de olduğu toplam 147 katılımcının iştirak ettiğini belirtti.

Türkiye'de bulunan 2 Fransız doğaseverin de katıldığı etkinlikte araçlarla geldikleri Yeşildağ Mahallesi'ndeki Leylekler Vadisi'nde buluştuklarını vurgulayan Büyükkafalı, şunları kaydetti: "Burada leylekler vadisine ismini veren uluslararası fotoğraf sanatçımız Reha Bilir de katılımcılara yönelik vadinin tanıtımı ile ilgili bir konuşma yaptı, ardından kitaplar hediye etti. Burada, yaşam süren leyleklerin rahatsız etmeden bir süre fotoğraflarının çekilmesi sonrasında, doğa yürüyüşü etkinliğini gerçekleştireceğimiz Kurucuova  İslibucak bölgesine geldik. Burada orman içerisinde karlı Anamas Dağı manzarasıyla 4 kilometre mesafede bir doğa yürüyüşümüz oldu.

Katılımcılar, zaman zaman kar örtüsü ile karşılaştığı orman içi alanında, bahar mevsiminde açan çiçekleri de fotoğrafladı. Etkinliğin tamamlanmasının ardından Beyşehir ilçe merkezine dönüşte ise katılımcılarımız Vuslat Parkı alanındaki dernek ofisimiz önünde açılan Toroslar'daki bitki örtüsünü konu alan fotoğraf sergisini gezdi. Bu şekilde etkinliğimizi tamamlamış olduk. Yıllardır doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenliyoruz ama bu etkinlik, büyük çoğunluğu fotoğrafsever olan rekor sayıda bir katılımcıya sahne oldu" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 3.Geleneksel, Reha, Bilir, Leylekler, Vadisi, ve, İslibucak, Doğa, Yürüyüşü,
Yorumlar
Haber Yazılımı