Haber Detayı
26 Kasım 2019 - Salı 10:03 Bu haber 7804 kez okundu
 
Beyşehir'de öğretmenler günü etkinlikleri
BEYŞEHİR - Beyşehir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü, Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen program ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de öğretmenler günü etkinlikleri

BEYŞEHİR - Beyşehir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü, Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen program ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlçe Kaymakamımız Yusuf Özdemir, burada yaptığı konuşmada, öğretmenler günü kutlamalarının tarihçesinden söz ederken, bu mesleğin fedakar insanlarının senede sadece bir gün değil her zaman saygı ve sevgi ile hatırlatılması, anılması gerektiğine dikkat çekti.

Özdemir, “Aziz milletimizin ruhuna ve karakterine şekil veren bugünün mimarı, geleceğin hazırlayıcısı olan muhterem öğretmenlerimize çok şey borçlu olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

İlçe Mili Eğitim Müdürümüz Musa Konuk da, konuşmasında, öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin bir günlük programlarla anılmasının bu mesleğin önemini anlamak açısından yeterli olmayacağını belirterek, “Ancak öğretmenlik gibi kutsal bir meslek hakkında toplumun bilinçli ve duyarlı hale gelmesini sağlama açısından her 24 Kasım biz öğretmenler için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir” şeklinde cümlelere yer verdi.

Emekli öğretmen Hayrullah Koptur ile aday öğretmen Recep Mazak’ın da birer konuşma yaptığı programda, mesleğe yeni giren öğretmenler yemin etti. Emekli olan öğretmenlere ise hizmet şeref belgeleri verildi. Etkinlikler, İhsan Kabadayı Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programla devam etti.

Programda, günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Öğretmenler Günü dolayısıyla okul öncesi öğretmeni Gökhan Ulaş tarafından hazırlanan ‘öğretmenim’ klibi beğeniyle izlendi. Yöresel oyunların sergilenmesinin ardından yine öğretmen Gökhan Çalışkan tarafından fotoğrafa dair bir sunum gerçekleştirildi. Tiyatro gösterisi ve müzik öğretmeni Tayfun Korkmaz tarafından sunulan müzik dinletisinin ardından program, şehit öğretmenler videosu ve oratoryosunun sunumu ile son buldu.

Kutlamalara, Beyşehir Kaymakamımız Yusuf Özdemir, İlçe Belediye Başkanımız Adil Bayındır, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Musa Konuk, kurum amirleri, okul yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, Öğretmenler Günü dolayısıyla Kültür ve Yaşam Merkezi'nde öğretmenler tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı bir fotoğraf sergisi açılışı da gerçekleştirildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, öğretmenler, günü, etkinlikleri,
Yorumlar
Haber Yazılımı