Haber Detayı
20 Nisan 2018 - Cuma 09:53 Bu haber 13179 kez okundu
 
Beyşehir'de Ortaokullarda Kazanım Değerlendirme Sınavı
BEYŞEHİR - Beyşehir genelinde tüm resmi ve özel ortaokullarda 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı 2.dönem genel değerlendirmesi kapsamında; 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlığına destek olmak için kazanım değerlendirme sınavının ikincisi, eş zamanlı olarak uygulandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Ortaokullarda Kazanım Değerlendirme Sınavı

BEYŞEHİR - İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde; Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve Aşağıesence Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kazanım Değerlendirme Sınavı’nda, 6 dersten sorumlu olan öğrencilere 90 soru için 135 dakika verildi.  

      İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk yaptığı açıklamada; “17 Nisan 2018 tarihinde öğrencilerimize uygulanan Kazanım Değerlendirme Sınavı (KDS)  ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıflara yönelik bir uygulamadır. Öğrencilerimizin okul başarısını artırmak ve öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde genel başarı düzeylerini ölçmek, sınav kaygılarını düşürmek, sınav pratiği oluşturmaktır.’’ diyerek 2017-2018 eğitim öğretim yılının 2. döneminde yapmış oldukları çalışmaları değerlendirmeleri amacıyla 5,6,7 ve 8. sınıf düzeylerinde hazırlanan ikinci değerlendirme sınavını gerçekleştirdiklerini belirtti.              

     Ayrıca Konuk, sınavda her alan için 5,6,7 ve 8.sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte soruların yer aldığını söyleyerek, sınavın hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen tüm öğretmenlere ve idarecilere teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Ortaokullarda, Kazanım, Değerlendirme, Sınavı,
Yorumlar
Haber Yazılımı