Haber Detayı
04 Kasım 2017 - Cumartesi 10:00 Bu haber 5947 kez okundu
 
Beyşehir’deki Seminerde Av Tüfeği Üretimindeki Sorunlar Masaya Yatırıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde düzenlenen seminerde, yivsiz av tüfeği üretimindeki sorun ve sıkıntılar masaya yatırıldı.
Ekonomi Haberi
Beyşehir’deki Seminerde Av Tüfeği Üretimindeki Sorunlar Masaya Yatırıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen seminer, kolluk kuvvetleri, ilgili kurumlar ile av tüfeği üretimi yapan firmalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini buluşturdu.  

       Konuşmacılar, seminerin 23511 sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Nişan Tabancaları ve av bıçaklarının yapımı, alımı, satımı ve bulundurulmasına dair kanun ve uygulanmasına ilişkin yönetmelik kapsamında yer alan yivsiz tüfekler ile ilgili olarak; usulsüz üretimin engellenmesine yönelik çalışmalar ve mevzuatla ilgili bilgilendirme amacıyla düzenlendiğini belirtti. Yapılan sunumlarda, Türkiye’de 1900’lü yıllardan bu yana av tüfeği üretiminin mevcut olduğu hatırlatılarak, “Sektörün öncü firmalarının bulunduğu Beyşehir ilçesi, 1914 yılında temelleri atılan ve 1962 yılından beri av tüfeği üreten bir bölgedir. Bölge halkı, özel firmalar ve biraraya gelerek kurdukları kooperatifler aracılığıyla bu faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölgede 12, 16,20,28 ve 36 kalibrelik, 51,55,66,68, 71 ve 76 santim namlu uzunluklarına sahip tek kırma, pompalı, otomatik ve yarı otomatik pek çok tip av tüfeği üretilmektedir. Sektör gerek bölge, gerekse ülke ekonomisine yaptığı katkı ile dikkatleri üzerine çekmekte olup, her geçen gün büyüme potansiyelini geliştirmektedir” denildi.

         Yapılan sunumlarda, Beyşehir ilçesinde Bayavşar, Üzümlü ve Huğlu mahallerinde halen faaliyet gösteren 132 adet yivsiz tüfek imalathanesinin mevcut olduğuna da dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: “Bu imalathane ve fabrikalarda toplam bin 429 kişi çalışmaktadır. 2015 yılında yurt içi ve yurt dışı imalat kapsamında 165 bin 279 adet yivsiz tüfek üretilmiş olup, yurtiçi ve yurtdışı  satış kapsamında 289 bin adet yivsiz tüfek satışı yapılmıştır. 2016 yılında yurtiçi imalat kapsamında 92 bin 216 adet ve yurtdışı imalat kapsamında 141 bin 783 adet yivsiz tüfek üretilmiş olup, yurt içi satış kapsamında 180 bin 886, yurtdışı satış kapsamında da 186 bin 602 adet yivsiz tüfek satışı yapılmıştır.”

         Seminerde yapılan sunumlarda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi İbrahim Küçük, Jandarma Genel Komutanlığı Temsilcisi Abuzer Güzel ile Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Bölüm Başkanlığı, Silah İşleri Şube Müdürü Dinçer Dinç tarafından av tüfeği üretiminde mevzuatlarda yapılan son değişikliklere ilişkin konular ve yürütülmesi gereken prosedürler hakkında bilgilendirmemelerde bulunuldu.

        Beyşehir Silah Sanayicileri ve İşadamları (BEYSİSAD) Derneği Başkanı Hüseyin Kırıcı ise konuşmasında, sektör temsilcilerinin av tüfeği imalatında ve satışında yaşadıkları sıkıntı, sorun, beklenti ve talepleri dile getirdi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’deki, Seminerde, Av, Tüfeği, Üretimindeki, Sorunlar, Masaya, Yatırıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı