Haber Detayı
29 Ağustos 2022 - Pazartesi 18:41 Bu haber 25536 kez okundu
 
Beyşehir’e 'Sağlıklı Hayat Merkezi' Açılıyor!
BEYŞEHİR - Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Beyşehir’de “sağlıklı hayat merkezi” açılması için planlama yaptıklarını belirterek, “Kısa süre içerisinde hizmete açacağımız Sağlıklı Hayat Merkezi’nde sunulacak sağlık hizmet çeşitliliği sayesinde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmış olacağız.” dedi.
Sağlık Haberi
Beyşehir’e 'Sağlıklı Hayat Merkezi' Açılıyor!

BEYŞEHİR - Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Beyşehir’de “sağlıklı hayat merkezi” açılması için planlama yaptıklarını belirterek, “Kısa süre içerisinde hizmete açacağımız Sağlıklı Hayat Merkezi’nde sunulacak sağlık hizmet çeşitliliği sayesinde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmış olacağız.” dedi.

Koç, Beyşehir ilçesinde ziyaret ettiği İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet sunan sağlık tesislerinde incelemelerde bulundu.

Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, 2 No.lu aile sağlığı merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarını ziyaret ederek sağlık çalışanları ile sohbet eden Koç, Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün konuşlandığı hizmet binası içerisinde sağlıklı hayat merkezi açılması için yaptıkları çalışmaya değinerek, “İçerisinde; beslenme, çocuk gelişim danışmanlığı, psiko sosyal danışmanlık, çocuk ve ergen sağlığı, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi, kadın ve üreme sağlığı birimi, sigara bırakma danışmanlığı gibi birimlerin yer aldığı bu sağlık tesisimiz sunacağı olanaklarla Beyşehirli vatandaşlarımızın her türlü derdine derman olmaya çalışacak” dedi.

İHALELERİ YENİDEN YAPILACAK

İnşaatı tamamlanarak hizmet sunmaya başlayan TOKİ Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Koç, bu hizmetin mahallede yaşayanlar için önemli bir ihtiyacı ortadan kaldırdığını dile getirdi.

Koç, yüklenici firmanın yaşadığı zorluklar nedeni ile inşaatı yarım kalan Beyşehir 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu inşaatının da hızlı bir şekilde tamamlanması için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve yeniden ihaleye çıkılacağını belirtti.

HASTANE İDARECİLERİ VE HEKİMLERLE TOPLANTI YAPTI

Koç, Beyşehir Devlet Hastanesi ziyaretinde ise, hastane yöneticileri, hekimler ve kliniklerden sorumlu sağlık çalışanları ile düzenlediği toplantıda bir araya geldi.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından yapılan sunumun ardından toplantıya katılan idarecilerin istek ve çözüm önerilerini dinleyen Koç, Beyşehir Devlet Hastanesi’nin acil, ameliyathane, diyaliz, palyatif, yataklı tedavi hizmetleri gibi tüm branşlarda çok verimli çalıştığını görmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Beyşehir Devlet Hastanesi’nin kendi rolündeki sağlık hizmetlerini başarı ile yerine getirdiğini ifade eden Koç, tüm çalışanlara teşekkür etti.

BEYŞEHİR'İN ARDINDAN DEREBUCAK'I ZİYARET ETTİ

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Beyşehir ziyaretinin ardından Derebucak ilçesinde de incelemelerde bulundu.

İlçe Devlet Hastanesi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunu ziyaret eden Koç, görev başında olan sağlık çalışanları ile ilçede yürütülen sağlık alanındaki çalışmalara yönelik istişarede bulundu.

Derebucak Kaymakamı Ömer Levent Türk’le hastanede bir araya gelen Koç, Derebucak İlçesi’ne yapılacak yeni devlet hastanesinin ihalesinin en kısa sürede yapılacağını belirterek, hastanenin geçici olarak hizmet sunduğu binadan inşaatın tamamlanması ile birlikte kendi binasına taşınacağını sözlerine ekledi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’e, 'Sağlıklı, Hayat, Merkezi', Açılıyor!,
Yorumlar
Haber Yazılımı