Haber Detayı
08 Eylül 2017 - Cuma 09:26 Bu haber 7662 kez okundu
 
Beyşehir Gölü Etrafında Pedal Çevirecek
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, hafta sonu düzenlenecek 5'inci Ulusal Bisiklet Festivali'nde çok sayıda bisikletli, 167 kilometrelik Beyşehir Gölü çevresindeki parkurda pedal çevirecek.
Spor Haberi
Beyşehir Gölü Etrafında Pedal Çevirecek

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı  Murat Özaltun yaptığı açıklamada,  Beyşehir Belediyesi ile  Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği işbirliği ile düzenlenecek iki gün süreli festivale  Türkiye'nin değişik illerinden kayıt yaptıran 155 bisikletseverin katılacağını söyledi.

         9  Eylül Cumartesi günü festival alanından hareketle başlayacak Geleneksel 5.Beyşehir Gölü etrafı Kamplı Bisiklet Turu'nun Beyşehir-Yeşildağ,  Kurucuova, Gölkonak,  Gölyaka ve kamp alanının bulunduğu Kızıl Kilise bölgesinde gerçekleştirileceğini belirten Özaltun, "Tura katılan bisikletseverlerimiz,  Yeşildağ Mahallesi'ndeki molada Milli Parklar Fotoğraf Sergisi'ni gezip Leylekler Vadisi'ni de ziyaret edecek.  Kızkalesi Adası çevresindeki molada, seyirle birlikte bölgenin eşsiz doğal güzelliklerinin fotoğraflarını da çekebilecek. Değişik noktalarında çok sayıda eğimlerin yer aldığı 78 kilometrelik parkurun tamamlanmasını ardından bisikletseverlerimiz burada yapılacak yüzme ve kamp ateşi etkinliğine katılarak geceyi çadırlarda konaklayarak geçirecek" dedi.

       10  Eylül Pazar günü ise saat 08.00'de turun kaldığı yerden devam edeceğini belirten Özaltun şöyle konuştu; "İkinci gün bisiklet turunun Gedikli, Çeltek, Fele,  Beyşehir etabı gerçekleştirilecek. 89 kilometrelik bu etabın yapılacak şehir turunun ardındantamamlanması neticesinde festival alanında katılım belgesi dağıtımının gerçekleştirileceği bir tören yapılacak. Böylelikle, göl etrafındaki bisiklet maratonu sona ermiş olacaktır. Festivalimizin başlangıcı ile tura katılanları karşılama törenine tüm bisikletseverler ile ilçemiz halkını davet ediyoruz."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü, Etrafında, Pedal, Çevirecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı