Haber Detayı
20 Mart 2019 - Çarşamba 09:55 Bu haber 5670 kez okundu
 
Çanakkale Şehitleri Hüyük’te de Anıldı
HÜYÜK - Hüyük ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Savaşı’nın 104.yılı anma törenleri düzenlendi.
Bölgeden Haberi
Çanakkale Şehitleri Hüyük’te de Anıldı

HÜYÜK - Hüyük Kültür Etkinlikleri Salonu’nda düzenlenen anma töreni, Hüyük Kaymakam Vekili Yusuf Özdemir’in günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından, ana sınıfı öğrencilerinin gösterileri ile devam etti. “2 dünya, 1 cephe” konulu, savaşın iki farklı tarafının düşüncelerini gözler önüne seren piyes büyük bir ilgiyle izlenirken, öğretmen ve öğrenciler tarafından Çanakkale türküleri seslendirildi. Programın sonunda Hüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ünal, Kaymakam Vekili Özdemir ile Belediye Başkanı Mehmet Şahin’e Çanakkale harp madalyası takdiminde bulundu.

Bu arada, Çanakkale zaferinin 104.yıldönümü ve şehitleri anma günü dolayısıyla Hüyük İmam Hatip Ortaokulu’nda da bir tören düzenlendi.

Okulda görevli öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan program, şehitler için Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarda, Çanakkale’de elde edilen zaferin bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersi olduğuna vurgu yapıldı. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu olduğu dile getirildi. Program, öğrencilerin okuduğu şiirler, oratoryo ve piyes gösterileri ise son buldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Çanakkale, Şehitleri, Hüyük’te, de, Anıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı