Haber Detayı
23 Mart 2019 - Cumartesi 17:24 Bu haber 5054 kez okundu
 
Derebucak’da Bahar Mevsiminde Kayak Keyfi
DEREBUCAK - Derebucak ilçesinde, halen metrelerce yükseklikte karın bulunduğu dağlık kesimlere çıkan gençler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.
Bölgeden Haberi
Derebucak’da Bahar Mevsiminde Kayak Keyfi

DEREBUCAK - Derebucak ilçesinde, halen metrelerce yükseklikte karın bulunduğu dağlık kesimlere çıkan gençler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Yanlarında getirdikleri araç lastiklerinin şambrelleri,  naylon ve çuvallarla eğimli yerlerde beyaz örtü üzerinde her yaştan vatandaşlar, bahar döneminde adeta adrenalin ve heyecan yaşıyor.

Dağlık alanlarda hem piknik yapan hem de kayak yapmanın tadını çıkaran aileler, yüksek rakımlı noktaları adeta kayak merkezine çeviriyor. Gençlerin yanısıra yetişkinler de çocuklarıyla birlikte kayarken, renkli görüntüler oluşturuyor.  Eğimli yerlerde lastik üzerinde ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla birlikte kayak keyfi yaşayan bazı gençler, zaman zaman iniş noktalarında devrilen lastiklerden taklalar atıp beyaz örtü üzerine düşerken görenlerin yüreklerini ağzına getiriyor.

Konya’dan ilçeye geldiğini ve kendisinin de Derebucaklı olduğunu belirten Yücel Almaz, gençlerle birlikte adeta kayak merkezine dönüştürdükleri dağlık alanlarda kayak keyfi yaşayarak eğlenceli vakit geçirdiklerini belirtirken, “Burada gençlerimiz, aileleri kayarak ve kar topu oynayarak Mart ayında bu güzellikleri yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

Konya’dan kayak yapmak için Derebucak ilçesine geldiğini belirten Murat Çağlar ise, bölgenin ulaşılabilirliğinin artırılmasını isterken, “Burada güzel bir atmosfer var. Bu mevsimde yoğun bir kar var burada. Buranın tanıtımının yapılarak güzel bir tesis kurulması halinde insanlar buraya daha fazla gelir ve vakit geçirebilir diye düşünüyorum. Burası insanların daha çok gelebileceği, vaktini geçirebileceği bir alan haline dönüştürülebilir” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Derebucak’da, Bahar, Mevsiminde, Kayak, Keyfi,
Yorumlar
Haber Yazılımı