Haber Detayı
23 Mart 2017 - Perşembe 09:18 Bu haber 4677 kez okundu
 
Emperyalistler Mazlumların Canlarını Yakamayacak
Tuzlukçu ve Doğanhisar’da yatırımları inceleyerek vatandaşlarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’daki bütün yerleşim yerlerinde yoğun bir çalışma sürdürdüklerini, şehrin topyekün kalkınması için çalıştıklarını dile getirdi.
Bölgeden Haberi
Emperyalistler Mazlumların Canlarını Yakamayacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe buluşmaları kapsamında Tuzlukçu ve Doğanhisar ilçelerinde yatırımları anlatarak halkla bir araya geldi. İlçe buluşmalarında ilçe yatırımları ve referandumun neler içerdiğini anlatan Başkan Akyürek, belediye başkanları, meclis üyeleri, AK Parti il ve ilçe yöneticileri ve muhtarlarla bir araya gelerek, Büyükşehir yatırımlarını inceledi. 15 Temmuz’u anlatan klip ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere yaptığı yatırımları anlatan tanıtım filmleri ile başlayan toplantılarda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Konya’nın bütün ilçeleri ile birlikte topyekün kalkınması için çok sayıda yatırımı hayata geçirdiklerini, bütün yatırımların amacının Büyük Türkiye hedefine katkı sağlamak olduğunu dile getirdi. Konya’daki bütün yerleşim yerlerinde yoğun bir çalışma sürdüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, “Yatırım kervanımızın ayak izlerinin bulunmadığı herhangi bir mahalle kalmadı. Her yerde Büyükşehir Belediye’mizin hizmetlerini görebiliyorsunuz. Bu üç yıl içinde bölge yapılanmalarımızı tamamladık. Şu ana kadar Tuzlukçu’ya 20 milyon lira, Doğanhisar’a 43 milyon lira yatırım yaptık, bunlar devam edecek” diye konuştu.

EKONOMİ AYAĞA KALKACAK

16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek referandumda halk iradesinin, devlet sisteminin ve yargı bağımsızlığının güçlendirileceğini, bürokratik oligarşinin ise ortadan kalkacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Bu seçimle milletin seçme hakkı güçlendiriliyor. Millet kendi idarecisini seçmiş olacak. Bu yeni getirilen sistemle yasama faaliyetlerine daha çok zaman ayrılmış olacak. Yasama-yürütme-yargı bugüne kadar ayrılamamıştı. Yeni sistemle güç ayrılığı tamamen hayata geçirilmiş olacak. Koalisyonlar ortadan kalkacak. Yargı bağımsız hale gelecek. Çalışma hürriyeti tesis edilecek, inanç ve düşünce hürriyeti daha da somut hale getirilecek. Kısacası, milli irade yargının tarafsızlığını ortaya koyacak. 16 Nisan’da eğer Türkiye, bu hükümet sistemindeki iyileşme ve revizyonu sağlayabilirse ekonomi ayağa kalkacak, bürokratik oligarşi yelkenleri suya indirecek” diye konuştu. Dış güçlerle birlikte hareket eden iç mihrakların Türkiye’ye zarar vermek için her türlü yola başvurduğunu belirterek, “Sanki Avusturya, Hollanda, Almanya’da sistem değişiyor gibi doğrudan Türkiye’ye müdahale ediyorlar. İçlerindeki ırkçılık ve ayrımcılığı ortaya koyuyorlar, İslamafobia’yı devreye sokuyorlar” dedi.

YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ

Türkiye tarihi mirasına sahip çıkarsa emperyalistlerin mazlumların canlarını yakamayacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Bu zalimler işgal ettikleri ülkelere bomba attıklarında bombanın parasını da o ülkenin halkından alıyor. Çünkü bunlar sömürgeciler. 2023’te yeniden büyük Türkiye’yi inşa edeceğiz. 2053’te dünyadaki ilk 5 ülke arasında olacağız, 2073’te ise 150 milyon nüfusuyla lider ülke olacağız inşallah” ifadelerini kullandı. Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası ilçeye çok sayıda yatırım kazandıran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Tuzlukçu’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şehir Konağı ve fidanlıkta incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra Doğanhisar KOMEK binasında yeni eğitim döneminin açılışını gerçekleştirerek ilçe sakinleri ile bir araya geldi.

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Emperyalistler, Mazlumların, Canlarını, Yakamayacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı