Haber Detayı
18 Ekim 2023 - Çarşamba 22:21 Bu haber 1907 kez okundu
 
Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak, Hüyük’te gençlik kampının açılışını yaptı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Biz gençlerimize şunu tavsiye ediyoruz; gelin köylerde tarım yapın, seracılıkta ürünler üretin." dedi.
- Haberi
Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak, Hüyük’te gençlik kampının açılışını yaptı

Bak,  Hüyük’ün Çavuş Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Tarım ve Gençlik Kampı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlerle ilgili yatırımlarda bakanlıklara tam destek verdiğini söyledi.

Çocukluğunda, aile büyüklerinin yönlendirmesiyle toprakla ilgilendiğini ve ekimi öğrendiğini anlatan Bak, "Şimdiki çocuklarımız büyükşehirlerde maalesef bunlardan yoksun. Gençlerimiz de bilmiyor. O yüzden bu temalar çok önemli bizim için. Toprağa dokunmak çok önemli." ifadesini kullandı.

Tarım ve Gençlik Kampı'nın önemli bir yatırım olduğunu dile getiren Bak, şöyle konuştu:

"Dünyada küresel değişim nedeniyle, iklim değişikliği nedeniyle tarıma olan ilgi ve yatırım çok çok önem arz ediyor. Küresel ısınma nedeniyle kurak topraklar artıyor. Tarım ve tarımla ilgili yapılan işler değer kazanıyor. Yaşadığımız pandemide bunu gördük. Rusya-Ukrayna savaşı esnasında buğdayla, tahılla ilgili konuları gördük. Dolayısıyla önem arz ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın önemli projelerinden bir tanesi de Tarım Bakanlığı ile beraber yürüttüğümüz 'Genç Çiftçi' projesi. Biz gençlerimizin çiftçilikle uğraşmasını istiyoruz. Çiftçilikle ilgili, tarımla ilgili yatırımlar yapmasını istiyoruz. Nasıl toprakla meşgul olunduğunu görmesini istiyoruz."

Gençlerin tarıma olan ilgisini güçlendirecek projeleri de hayata geçirmeye devam edeceklerini söyleyen Osman Aşkın Bak, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa’da,  Bursa tarafında, Ege tarafında böyle projeler planlıyoruz ama burada hazır bir süreç yaşanmış. Gençlerimiz gelecek, burada uzmanlar tarafından eğitilecek. Onlarla beraber tarım nasıl yapılıyor öğrenecekler. Biz Genç Çiftçi projesini önemsiyoruz. Devletimizin çok büyük teşvikleri var. 'Genç Çiftçi'yle ilgili projeleri var. Tarım Bakanlığı ile de bununla ilgili toplantılar yapacağız. Biz gençlerimize şunu tavsiye ediyoruz; gelin köylerde tarım yapın, seracılıkta ürünler üretin."

Konya Valisi Vahdettin Özkan da, “Buradaki çalışmalar gerçekten hem mahalli idarenin, ilçe belediyelerinin, büyükşehir belediyemizin ve merkezi idarenin iyi bir iletişimi, iyi bir dayanışması sonucunda oluşan bir bereket ve bizler de bu bereketten şehir olarak hep beraber istifade ediyoruz. Çok kısa bir zamanda kırsal alanda gençlerimize istihdam sağlayan, kadınlara istihdam sağlayan güzel projeleri belediyemizin öncülüğünde kaymakamımızın desteğiyle hep beraber icra edildi. Büyükşehir belediyemizin kırsal anlamda sizlere sunmuş olduğu hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza da hassaten teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, "Büyükşehir Yasası’nın çıkmasıyla birlikte ilçelerimizde büyük bir dönüşüm ortaya çıktı. Özellikle tarımsal destekler konusunda Hüyük çileği yeni yasanın bir başarı hikayesidir.

Bugün gelinen noktada artık 1 milyar liralık üretim gerçekleştiriliyor. Bunda Hüyüklülerin çok büyük emeği var. İnşallah Hüyük ve çilek büyümeye, gelişmeye ve sizlere kazanç olmaya devam edecek.

Büyükşehir Belediye’mizin en önemli önceliklerinden birisi de kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelirini arttırmak. Sosyal hayatlarıyla ilgili önemli tesisler ortaya koymak.

Bu manada bugün burada ortaya konan tesis ilçemizin hem ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak hem de gençlerimiz için yeni bir ufuk açacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de konuşmasında, açılışı yapılacak olan kampın hikayesinden söz etti.

Çavuş kampının hikayesinin çileğin bir kutusu ile başladığını anlatan Çiğdem, Gençlik ve Spor Eski Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyarete gittiklerinde, üretim yapan bir ilçeden geldiklerini ve burada tarıma dayalı bir kamp kurmak istediklerini belirttiklerini vurguladı.

Kasapoğlu’nun o günlerde verdiği destekle bugünlere gelindiğini belirten Başkan Çiğdem, şöyle konuştu:

“Ben kendisine ve sizlere, projeye başladığı günden bu yana emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projeye 2020 yılında başladık. Proje bedeli tamamen bakanlığımız tarafından karşılandı. O dönemde 10 milyon liraydı, bugün için tamamlandığında 65 milyon liralık bir yatırım yapıldı ilçemize.

Projenin başından sonuna dek çok zorluklar yaşadık. Önümüze geçildi, durdurulmak istendi, yargılandık, yargılanmak için çaba sarfettiler ama bugün için bu topraklara yapılacak bir hizmette 100 defa daha yargılasalar, geziyorum kendim bin defa hazırım buna. Çünkü, buradaki toplumdaki insanlara hem istihdam, hem de Anadolumuzun dört bir tarafından gelecek öğrencilere bir açık kapı olarak ben bundan da çok mutluyum. Sayın bakanım size de  çok teşekkür ediyorum”

Çiğdem, kampın hizmete girmesinin ardından göreceği işlevi hakkında da bilgiler verirken, şöyle devam etti:

“Başladığında bir modern hayat okulu olarak düşünüyoruz.  Hiç tarıma,  toprağa dokunmadık  Anadolu’daki dört bir taraftan  gençlerimizi burada  buluşturarak  çivi çakmasını, boya yapmasını,  ağaç biçmesini,  ekmesini, dikmesini,  budamasını,  dönemine göre yılın 12 ayında hayvancılık bölgeleri, seralar  aynı zamanda da bizim Hüyük pazarı,  halk pazarı çok önemli  bir pazardır.  Satış ve pazarlama tekniğinin  öğretilerek çocuklara buradan evlerine gittiklerinde  hayata daha anlamlı bakabilecek bir kamp  olsun istedik. Bu bağlamda da biraz gecikmeli oldu ama  bugün katkılarınızla açılışını gerçekleştiriyoruz.”

Törende, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan da bir konuşma yaparak kamp merkezinin gençler için hayırlı olmasını diledi.

Bakan Bak ve beraberindekiler  konuşmaların ardından daha sonra kurdela keserek açılışını yaptıkları kampta incelemelerde bulundu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Gençlik, ve, Spor, Bakanı, Aşkın, Bak,, Hüyük’te, gençlik, kampının, açılışını, yaptı,
Yorumlar
Haber Yazılımı