Haber Detayı
09 Mayıs 2017 - Salı 10:09 Bu haber 7273 kez okundu
 
Gölün Balıkları Artık BSA Kanalına Akmayacak
BEYŞEHİR - Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, Beyşehir Gölü’nden BSA kanalına balık akışı olmaması için DSİ yetkilileri tarafından Taşköprü’deki regülatör kapaklarının bazılarına önlem olarak kafes ızgara konulduğunu söyledi.
Ekonomi Haberi
Gölün Balıkları Artık BSA Kanalına Akmayacak

BEYŞEHİR - Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, Beyşehir Gölü’nden BSA kanalına balık akışı olmaması  için DSİ yetkilileri tarafından Taşköprü’deki regülatör kapaklarının bazılarına önlem olarak kafes ızgara konulduğunu söyledi.

       Tan, yaptığı açıklamada, geçimini balıkçılıkla sağlayan avcılar, oltacılar ve ilçe halkından gelen yoğun talepler üzerine daha fazla balığın zayi olmaması adına dernek olarak Beyşehir Belediyesi ile de birlikte hareket ederek  DSİ 4.Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunduklarını belirterek, “Bu yönde yürüttüğümüz çalışmalara sağolsun Beyşehir Belediyemiz de destek verdi. Belediye Başkanımız Murat Özaltun Bey DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde bu görüşmeleri  yürüttü. Neticesinde, regülatör kapaklarının BSA kanalına su akışı olacak bazılarına  büyük balık kaçışını engelleyecek kafes ızgaraların bugünlerde yerleştirildiği bilgisini yetkililerden aldık.Bundan dolayı hem DSİ yetkililerimize, hem de bu konudaki hassasiyetinden dolayı  belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

        Dernek olarak, bu konuda tam bir  verimin alınması için Taşköprü’de bulunan tüm regülatör kapaklarının önüne de  bu ızgaraların konulması taraftarı olduklarını da belirten Tan, şöyle devam etti: “Bu konudaki bizim talebimiz, tüm kapaklara bu kafeslerin yerleştirilmesidir. Üreme mevsimi olmasından dolayı halen su ürünleri avlanma yasağının sürdüğü Beyşehir Gölü’nden regülatör kapakları aracılığıyla Beyşehir Soğla Apa (BSA) kanalına bugüne kadar, üreme çağındaki yavru balıkların yanısıra, üreme dönemlerinde de karnı havyarla dolu çok sayıda büyük balık geçiş yapmakta ve kaybolup zayi olup gitmekteydi.  Beyşehir Gölü’ndeki su ürünlerini korumaya yönelik faaliyetlerini çok önemserken, diğer yandan da gölden kanala bu tür balık kaçışlarının önüne geçememek haliyle herkesi üzüyordu. Bu konuda kafesli ızgara çalışmasını olumlu bir ilk adım olarak değerlendirirken,  diğer regülatör kapaklarına da konulmasını yetkililerimizden özellikle  istirham ediyoruz.”  

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Gölün, Balıkları, Artık, BSA, Kanalına, Akmayacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı