Haber Detayı
26 Mart 2014 - Çarşamba 14:11 Bu haber 5467 kez okundu
 
Köylere Hizmet Götürme Birliği son kez toplandı
BEYŞEHİR - Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından görev süresi tamamlanacak olan Beyşehir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri son kez toplandı.
Güncel Haberi
Köylere Hizmet Götürme Birliği son kez toplandı

           BEYŞEHİR - Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, birliğin yönetim kurulu üyeleri ve  il genel meclisi üyeleri ile köy muhtarları katıldı.
           Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, toplantıda yaptığı konuşmada, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin kurulduğu günden beri kaymakamların başkanlığında köylere çok büyük hizmetler yaptığını anlattı.
            Bu büyük hizmetlerin Beyşehir’de de görüldüğünü vurgulayan Başıbüyük, “Bizden önceki dönemde görev yapan ağabeylerimiz ve sizden önceki muhtarların katkılarıyla bölgeye büyük hizmetler geldi. Bugün itibariyle ise köylerimizde artık köy içi sokakları parke taşı ile döşenmiş, şehir hizmeti neredeyse köye gelmiş, köylerin içme suyu  ve birçok yerin kanalizasyon sorunları da çözülmüştür.”dedi.
            Köylünün bir köylü gibi yaşayarak şehirdeki konforun bu yerleşim birimlerine de götürülmesi amacıyla bugüne kadar çalıştıklarını konuşmasında dile getiren Başıbüyük,  “Tabi köy olmanın gereği olarak şehrin aynısı olması mümkün değil elbette. Tabiiki köydeki vatandaşın hayvanları, tavukları, keçileri olacak, şehrin aynısı olması mümkün değil, yani kim derse ki, ‘ben köyleri şehir yapacağım’ buna inanmak mümkün değil ama, köy ortamının da bir nezaketi, temizliği ve güzelliğini, temel ihtiyaçlarının sağlanmasının köylünün köylü gibi yaşayarak şehirdeki konforun oraya götürülmesinin gerektiğine inanıyoruz. Biz bunun için çalıştık. Tabi eksiklerimiz mutlaka vardır. Yeni çıkan Büyükşehir Belediyesi Yasası ile birlikte inşallah köylerimiz mahalleye dönüştükten sonra bizzat Büyükşehir ve İlçe Belediyesi de bu hizmetleri daha ileri noktalara götürecek ve daha güzel hizmetler yapacaktır, buna yürekten inanıyorum.”diye konuştu.
           Başıbüyük, düzenledikleri toplantının Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin veda toplantısı gibi de anlaşılabileceğini konuşmasında vurgularken, yeni dönemde de Kaymakamlık olarak  mahalle haline dönüşen yerleşim birimleri ile ilişkilerini kesmeyeceklerinin altını çizdi.  Köyleri bu defa mahalle olarak ziyaret edip vatandaşlarla hasbıhal edeceklerini vurgulayan Başıbüyük, “Sorunları dertleri yine masaya yatıracağız. Belki yine iletişim konusunda bazı mevkilere, makamlara dertlerinizi ulaştıracağız. Ayrıca, her şey yola parke döşeme, içme suyu getirmekten ibaret değil ki,  diğer sosyal hizmet faaliyetleri noktasında yine sizlerle birlikte çalışacağız ve birlikteliğimizin devam edeceğini biliyorum.”diye konuştu.
           Toplantıda, gündem maddelerindeki konular görüşülüp karara bağlanırken, katılımcılar da görüş ve temennilerini dile getirdi.
           Toplantının ardından katılımcılar bir restoranda düzenlenen yemekte bir arayla geldi.

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: BEYŞEHİR, , Yeni, Büyükşehir, Belediyesi, Yasası’nın, yürürlüğe, girmesinin, ard
Yorumlar
Haber Yazılımı