Haber Detayı
26 Mart 2014 - Çarşamba 11:08 Bu haber 8562 kez okundu
 
Ak Parti Davutoğlu ile son nokta dedi.
BEYŞEHİR - Davutoğlu, Beyşehir'de, çarşı meydanında AK Parti Seçim Karargahı önünde partisinin düzenlediği “sağlam irade mitingi”ne katıldı.
Seçim 2014 Haberi
Ak Parti Davutoğlu ile son nokta dedi.

       BEYŞEHİR - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Beyşehir, Rabbimizin Konyamıza, Türkiyemize bir lütfudur”dedi.
       Davutoğlu, Beyşehir’de partisi tarafından Seçim karargahı önündeki alanda düzenlenen mitinge katıldı. Mitingde coşkulu kalabalığa seslenen Davutoğlu, konuşmasındaki satır aralıklarında  özellikle Beyşehir, Beyşehir insanı ve  doğal güzelliklerinden övgü dolu sözlerle bahsetti. Davutoğlu, Beyşehir’e kazandırılan yatırımlara da değindi.  

 

1. BÖLÜM 



2. BÖLÜM

         Beyşehir’e daha önce de geldiğini vurgulayan Davutoğlu, ilçe insanının kendisini hep böyle büyük bir coşkuyla karşıladığını ve yüreğine bastığını söyledi.  “Beyşehir, Rabbimin bu yeryüzüne bir lütfu, Konya’ya, Türkiye’ye bir lütfudur ve Beyşehirli de bizim milletimizin en sadık evlatları olarak bizler için büyük bir lütuf, nimettir. Beyşehir, benim aşık olduğum bir şehir, eğer gerçekten bütün bu uluslar arası tempodan bir gün kitap yazmak için vakit bulabilirsem, gelmeyi, kalmayı, yaşamayı arzu ettiğim bir yerdir Beyşehir.Bu kadar güzelliği Rabbim size lütfetmiş, çok şanslısınız.”diye konuşan Davutoğlu, Beyşehir’i hak ettiği yere getirmek için bugüne kadar iktidar olarak gereken her şeyi yaptıklarını söyledi.
       Geçen seçim döneminde ilçeye geldiğinde, “Beyşehir Gölü’nün kurtarılması ve korunması bizim için bir namus borcudur” dediğini anımsatan Davutoğlu, devreye giren Prof.Dr.Yılmaz Muslu Barajı ve Gembos Devrivasyon Projesi  sayesinde eski su seviyelerine gelen  gölü kurtardıklarını ve güzelliğinin korunduğunu söyledi.

ULAŞIM AĞINDA YENİ HEDEFLER…

        Konuşmasında, Beyşehir’in önümüzdeki dönem ulaştırma ağında çok iyi noktalara geleceğini anlatan Davutoğlu, şöyle dedi: “Ben özellikle Konya’nın da ikinci bakanı olarak gördüğüm  Ulaştırma Bakanı (ben de Karaman’ın ikinci bakanıyım), Lütfi Elvan kardeşimden Beyşehir’e gelmesini rica ettim. Sizlerle de sohbet etti, devamını planlıyoruz. Beyşehir’i bütün bu ulaştırma aksının merkezinde tutacağız. Konya-Beyşehir yolu kısa zamanda en iyi standartlarda tamamlanacak. Konya-Beyşehir-Antalya yolu (Gembos yolu) bütün bu güzellikleri görmek isteyen kişiler için en rahat seyahat edilen bir yol oldu, olacak. Beyşehir öyle bir ulaştırma ağına sahip olacak ki, Beyşehir’in güzelliğini temaşa etmek isteyenler bu topraklardan geçerken mutlaka Beyşehir’e uğrayacaklar, Beyşehir bir turizm cenneti oluyor, olacak. Tabi güzelliği ile benim hayran olduğum Eşrefoğlu Camisi ile Kubadabad Sarayı ile Beyşehir sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da görülesi mekanlarından bir mekan haline gelecek Allah’ın izniyle….”

“SAKIN OLA Kİ BU HALKADA KOPUKLUĞA İZİN VERMEYİN…”

        Davutoğlu, konuşmasında Beyşehir’e yapılacak yeni devlet hastanesi yatırımına da değindi. Beyşehir’i sağlık alanında en iyi noktalara taşımak ve ilçenin sağlık altyapısını oluşturmak için yeni bir devlet hastanesi kazandıracaklarını ve bunun inşaatı için ihalesine çıkacaklarını  anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Bütün bu projelerinizi yakından takip ediyoruz. Şimdi yeni bir dönem Beyşehirliler, bu dönemde Büyükşehir Belediyesi Yasası ile birlikte 3 halka birbirine eklemlendi. Birisi Beyşehir halkası, Beyşehir halkası sağlam olması lazım. İkinci halka, Büyükşehir Belediyesi. Beyşehirliler sakın ola ki, bu halkada kopukluğa izin vermeyin. Ve nihayet Ankara’da Beyşehir çok kuvvetli. Biz sizin bakanınınız ama her işinizi yakından takip eden bütün milletvekillerinizin yanında Mustafa Akış gibi bir kardeşiniz var. Gece gündüz çalışıyor. Her meselenizi takip ediyor, diğer milletvekillerimizle birlikte Gülay Samancı kardeşimiz var, o da takip ediyor. Biz bir ekip olarak Konyalıyız, hepimiz Beyşehirliyiz, Bu ekip, tarağın dişlileri gibi, birbiriyle omuz omuzadır. Hiçbir zaman hiçbir meselede de ihtilaf etmez.”

DAVUTOĞLU, ÖZALTUN’A DESTEK İSTEDİ…

         Davutoğlu, konuşmasında Beyşehir Belediye Başkan Adayı Murat Özaltun’a da destek istedi, “Öyle bir destek verin ki, Beyşehir Türkiye’de rekor kırsın.”dedi.
         Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı  en kısa sürede Konya merkez dışında Beyşehir ve Seydişehir gibi ilçelere, hatta bütün ilçelerine getirmenin gayretini göstereceklerini de söyledi. Alandan “Başbakan buraya” temposu ı üzerine, Beyşehirliler’in bu davetini kendisine ileteceğini söyleyen Davutoğlu, “Beyşehirliler bağrınıza basacağınızı biliyorum da bir tek kaygım var; Beyşehir’i görürse Başbakanımız bir daha ayrılamaz, devlet işlerinin de kalmaması lazım. Çünkü Beyşehir’e gelip de, onu görüp de ona aşık olmayanın gözü, gönlü kördür. Beyşehir aşk diyarıdır. Beyşehir Rabbimizin Konyamıza, Türkiyemize bir lütfudur.Beyşehir’e sahip çıkacağız.”diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR, BEYŞEHİR’İ DE İHYA EDECEK…

          Konuşmasında 30 Mart yerel seçimlerinin önemine de dikkat çeken Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Selçuklu’yu, Karatay’ı, Meram’ı ihya ettiği gibi yeni dönemde Beyşehir’i de yatırım ve hizmetlerle ihya edeceğini söyledi. Yönelttiği sorulara kalabalıktan sürekli “evet” cevabı alan Davutoğlu, “Beyşehir tamam” diye de eklerken, şunları kaydetti: “Beyşehir rekorları kıracak inşallah. Burada 30 Mart bayram günü olacak, bizler için, milletle kaynaşanlar için, millet için bir bayram günü olacak. Bu ülkeye kabus senaryoları getirmek isteyenler ise kara yaslara, matemlere boğulacaklar inşallah. Onlar da hedeflerine ulaşamayacaklar. Allah bu devlete, bu millete zeval vermesin, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.” 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak, parti, Beyşehir, ilçe, teşkilatı, seçim, çalışmaları, çerçevesinde, düzenled
Yorumlar
Haber Yazılımı