Haber Detayı
18 Nisan 2017 - Salı 09:20 Bu haber 4412 kez okundu
 
Kutlu Doğum Haftası Başlıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Güncel Haberi
Kutlu Doğum Haftası Başlıyor

BEYŞEHİR - lçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, Kutlu Doğum Haftası'nın verimli geçmesi için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

      Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılacak etkinlikler ile ilgili bilgi veren Beyşehir Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, “Kutlu Doğum Haftaları ülkemizde 1989 yılından beri Peygamberimizin doğun günü olan 20 Nisan tarihini içerisine alan haftayı Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Kutlu Doğum Haftası’ olarak kutlamaktadır. Son yıllarda her Kutlu Doğum Haftası’nda farklı bir tema gündeme gelir. Amaç bir birliktelik sağlamak, ülkemizde aynı dili konuşmaya yönelik bir farkındalık oluşturmaktır.

      Bu sene de “Hz Peygamber ve Güven Toplumu” temalı Kutlu Doğum Programlarında; Hz. Peygamber emanet bilinci ve güven toplumu konusunu başkanlığımız ön plana çıkardı. Günümüz dünyasında güvenliği, insan emniyetini, mal emniyetini, can emniyetini, nefis ve nesil emniyetinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Ülkemizde ve gönül coğrafyamızda, yurt dışındaki millet varlığımızın olduğu yerlerde bu temayı işlemek suretiyle bir farkındalık peşindeyiz.

       Hafta kapsamında 18 Nisan Salı günü saat 14.00’de Atik Düğün salonunda Bayanlara yönelik Konferansta Konya İl Vaizi Nefise Eşit hitap edecek.
19 Nisan Çarşamba Saat 11.30’da Çarşı Cami önünde Mehter konseri ve Kutlu yürüyüş düzenlenecek.
19 Nisan Çarşamba Saat 17.00’de Temel Dini Bilgiler Yarışması Finalleri düzenlenecek. Yer Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi
21 Nisan Cuma Saat 05:00 Sabah Namazı Buluşmaları Eşrefoğlu Camii
21 Nisan Cuma Saat 20.00 Konferans Yrd.Doç.Dr, Ali Çiftçi NEÜ İlahiyat Fakültesi
22 Nisan Cumartesi  Saat 20:00 Tasavvuf Musiki Konferansı  Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi
24 Nisan Pazartesi Saat 17:30 Bayanlara yönelik konferans Üzümlü Mahallesi
25 Kasim Salı Saat 17:30 Bayanlara yönelik konferans Karaali Mahallesi
26 Nisan Çarşamba Saat 17:30 Bayanlara yönelik konferans Huğlu Mahallesi
27 Nisan Perşembe Saat 17:30 Bayanlara yönelik konferans Doğanbey Mahallesi
Ülkemiz genelinde idrak ettiğimiz bu Kutlu Doğum Haftası’nın öncelikle ilçemize, insanımıza, ülkemize, milletimize ve gönül coğrafyamızın tüm İslâm alemine, millet varlığımızın olduğu, yaşadığı yerlerdeki her noktada bütün insanlığa huzur getirmesini diliyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kutlu, Doğum, Haftası, Başlıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı