Haber Detayı
24 Mart 2019 - Pazar 14:34 Bu haber 4369 kez okundu
 
Müslüman Türk kimliğine sahip olduğumuz müddetçe beka sorunumuz olacaktır
Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında “Geçmişten Günümüze Beka Meselemiz” konusunu anlatan NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Yakup Kaya, “Türk ve Müslüman kimliğimizle bu coğrafyada olduğumuz müddetçe terörle, darbelerle, ekonomik krizlerle karşı karşıya kalacağız” dedi
Eğitim-Kültür Haberi
Müslüman Türk kimliğine sahip olduğumuz müddetçe beka sorunumuz olacaktır

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında bu hafta beka meselemiz ele alındı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Yakup Kaya, ülkemizin beka sorununun yüzyıllardan beri sürüp gelen bir sorun olduğuna değinerek, bu coğrafyada Türk ve Müslüman kimliğiyle yaşadığımız müddetçe beka sorunumuzun hep olacağını söyledi.

Kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşen konferansta, Malazgirt’ten beri ülkemiz üzerinde oyunlar oynandığını dile getiren Dr. Kaya, Küresel emperyalizmin, bulunduğumuz coğrafyada sürekli planlamalar yaptığını, yaşadığımız ekonomik krizlerin, terör olaylarının, siyasal krizlerin de bu oyunların sonucunda yaşandığı ifade etti.

“Son 80-100 yıllık tarihimizde şu anki duruşumuz hiç olmamıştı. Dünya bundan rahatsız” diyen Dr. Kaya, şöyle devam etti: “Tarihte hep evanjelistlerin yeni dünya düzeni ile ilgili oyunları çıkıyor karşımıza. Onlar bunu kutsal bir dava haline getirmişler. Trump da popülist yaklaşımlarıyla buna işaret ediyor. Çünkü Trump birileri tarafından kurulup yönetiliyor. Bu yüzden de Türkiye’ye düşman. Arz-ı Mev’ud’a göre, Haçlılara göre ortada bir şark sorunu var. Bunun karşılığı İslam sorunudur, Türk sorunudur. Yani Haçlılar bunu bir hilal sorunu olarak görüyor. Balkan Savaşları, 1. ve 2. Dünya savaşları, özellikle Çanakkale Savaşı da bunun yansımasıdır. Yani beka sorunu yüz yıllardır süren bir sorun. Bu anlamda Türkiye yeri geldi terör, yeri geldi ekonomi, yeri geldi siyasal istikrarsızlıklarla, sağ-sol kavgalarıyla, alevi-sünni çatışmalarıyla terbiye edilmeye çalışıldı. Ardından darbeler geldi. Türkiye’deki darbeler bu güçler tarafından hazırlanmış, Neokanlar tarafından desteklenmiştir. ABD’de hiç darbe oldu mu? Hayır. O zaman artık uyanma zamanı. 2016’da ABD’nin eğittiği bir kişi darbe yaptı, şimdi orada korunuyor. Türkiye’nin beka sorunu bu coğrafyada olduğumuz müddetçe, Müslüman Türk kimliğimiz olduğu müddetçebu saldırılarla karşı karşıya kalacağız. Hele hele son liman, son kale özelliğimizi yitirmediğimiz müddetçe, terörle, darbelerle, ekonomik krizlerle karkşı karşıya olacağız. Bunun adı dün Asalaydı, bugün PKK, PYD, yarın adı değişir, farketmez. Hepsi aynı yere hizmet ediyor. Biz Fırat Kalkanı, Zeytindalı ile ile buna çok güzel cevap verdik. Türkiye devlet düzeyinde oynanan oyunun farkında, millet de bazı kesimler dışında farkında. Bu yüzden bize büyük görevler düşüyor.”

Programın ardından Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Yakup Kaya’ya günün anısına tablo ve katılım belgesi takdim etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Müslüman, Türk, kimliğine, sahip, olduğumuz, müddetçe, beka, sorunumuz, olacaktır,
Yorumlar
Haber Yazılımı